Sezgin Lüle: "Geleceğin bankacılığında müşteri deneyiminin mükemmeleşeceğini öngörüyoruz."

Etkinliğimizin konuşmacıları arasında yer alan Türkiye İş Bankası genel müdür yardımcısı Sezgin Lüle, geleceğin bankacılığı ve Türkiye İş Bankası ile ilgili önemli bilgiler paylaştı.
Sezgin Lüle:

Webrazzi Dijital 2021 konferansımızın online olarak 7 Nisan tarihinde gerçekleştireceğimizi sizlere daha önce aktarmıştık. Etkinliğimizin konuşmacıları arasında yer alan Türkiye İş Bankası genel müdür yardımcısı Sezgin Lüle, geleceğin bankacılığı ve Türkiye İş Bankası ile ilgili önemli bilgiler paylaştı.

Son 1 yılın hem bireyler hem kurumlar açısından olağanüstü bir dönem olduğunu dile getiren Sezgin Lüle, teknoloji farklarının hızla kapandığını ve dijitalleşmenin arttığını gördüklerini belirtti. Bugünleri öngörerek geçtiğimiz yıllarda dijitalleşme yatırımları yaptıklarını dile getiren Lüle, dijital kanallardan yapılan işlem sayısının yüzde 86 seviyelerine ulaştığını da paylaştı.

9,2 milyon müşteriye ulaştıklarını da belirten Lüle, İşCep üzerinden yapılan işlemlerin geçtiğimiz dönemde yüzde 55 oranında bir artış yaşadığını da sözlerine ekledi. 10 krediden 8 tanesinin dijital kanallar üzerinden alındığını paylaşan Lüle, anlık olarak 200 bin müşterinin işlem yaptığını da belirtti.

Yapay zeka yetkinliklerine yatırım yaptıklarını ve bu teknolojileri dolu dolu kullandıkları bir dönem yaşadıklarını da aktaran Lüle, Türkiye İş Bankası'nın yapay zeka destekli sesli asistanı olan Maxi'nin günde ortalama 110 bin diyalog yaşadığını da paylaştı.

Girişim ekosistemini desteklemeyi bırakmadıklarını ve Workup Girişimcilik Programının online olarak devam ettiğini de belirten Lüle, oluşturdukları altyapı ile birlikte müşteri ve çalışanı işin odağına koyan bir bankacılık modeli oluşturduklarını da sözlerine ekledi.

Geleceğin bankacılığının her gün şekillendiğini ve dönüşüm döngülerinin çok hızlandığını da paylaşan Lüle, geleceğin bankacılığında müşteri deneyiminin mükemmeleşeceğini öngördüklerini de belirtti. Yapay zeka ve veri analitiği teknolojilerini kullanmaya devam edeceklerini de belirten Lüle, 1,5 milyon müşterinin deneyimlerine gerçek zamanlı olarak müdahale edebildiklerini de aktardı.

Bankacılığın dışında kendi platformlarını oluşturduklarını da paylaşan Lüle, dijital platformlar ile iş birlikleri içine girmeye devam edeceklerini de sözlerine ekledi. İş birliğinden kaynaklı avantajı gösterebilmenin gelecekte önemli bir meziyet olacağını da aktaran Lüle, 41 tane API'a sahip olduklarını ve daha da artmasını istediklerini de belirtti.

Kurumsal çeviklik ile ilgili açıklamalarda da bulunan Lüle, çevik çalışan 50 takım ve 450 çalışana ulaştıklarını da duyurdu. 70'e yakın robota sahip olduklarını ve bu robotların yılda 13 milyon işlem gerçekleştirdiğini dile getiren Lüle, bankacılık sektörünü önümüzdeki dönemde iş birliği içinde çalışma mecburiyetinin beklediğini de iletti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.