Coinbase'in ilk çeyrek geliri, 9 kat artarak 1.8 milyar dolara yükseldi

Coinbase, sadece bu çeyrekte elde ettiği gelirle geçtiğimiz yılın tamamını geride bıraktı. Şirket, yaklaşık 1.8 milyar dolar gelir elde ederken 730 ila 800 milyon dolar arasında net gelir sağladı.
Coinbase'in ilk çeyrek geliri, 9 kat artarak 1.8 milyar dolara yükseldi

Kripto para borsası Coinbase, bir süre sonra halka arza hazırlanıyor. Biz de şirketin 2020 gelirlerini açıklarken Coinbase'in halka arz için SEC'e sunduğu S-1 belgelerinden de sizlere bahsetmiştik. Bu belgelere göre Coinbase, 2020'de 322 milyon dolarlık karla yıl boyunca 1,2 milyar dolar gelir elde etmişti.

Coinbase şimdi ise 2021 için ilk çeyrek sonuçlarını açıkladı ve bu sonuçların bir hayli şaşırtıcı olduğunu söylemekte fayda var. Zira Coinbase, sadece bu çeyrekte elde ettiği gelirle geçtiğimiz yılın tamamını geride bıraktı. Şirket, yaklaşık 1.8 milyar dolar gelir elde ederken 730 ila 800 milyon dolar arasında net gelir sağladı. Şirketin toplam hacmi ise 335 milyar dolar olarak açıklandı. Coinbase'in bu yılın ilk çeyreğindeki geliri, geçtiğimiz yıl 190,6 milyon dolar olan geliri de dokuza katladı.

56 milyon doğrulanmış kullanıcı

Bunların yanı sıra Coinbase, 56 milyon doğrulanmış kullanıcısı olduğunu söyledi. 2020 sonuçları açıklanırken bu sayı 43 milyondu. Bu da Coinbase'in kullanıcı sayısında da ciddi bir artış olduğunu gösteriyor.

Coinbase tarafından ele alınan blog yazısında kripto varlık sınıfına artan kurumsal ilgi göz önüne alındığında, işlem ve saklama geliri nedeniyle 2021'de anlamlı bir büyüme beklediklerini; bununla birlikte, kurumsal gelirinin belirli faktörler göz önüne alındığında doğası gereği tahmin edilemez olduğunu söylüyor.

Coinbase, 2021'in ikinci çeyreğinde, şirketin doğrudan listelemeyle ilgili olarak yaklaşık 35 milyon dolarlık tek seferlik harcama bekliyor. 2021 yılının tamamına bakıldığında, operasyonları ölçeklendirmek ve ürün yeniliğini teşvik etmeye devam etmek için 2021'de stok bazlı tazminat hariç, teknoloji ve geliştirme harcamalarının ve genel ve idari giderlerinin 1,3 milyar ila 1,6 milyar dolar arasında olacağını düşünüyor. Satış ve pazarlamanın 2021'de net gelirin yüzde 12 ila yüzde 15 arasında olmasını planlıyor. 

Her ne kadar pandemi ekonomik anlamda herkesi etkilese de Coinbase, bu mücadelelere rağmen kripto para sektöründe devam eden büyümeden yararlandı. Şirket, bu kapsamda da büyük bir değerleme ile piyasaya çıkan en son teknoloji şirketi olmaya hazırlanıyor. Özel piyasada alım satım, şirketi 68 milyar dolar olarak değerlendirdi, bunun yaklaşık 100 milyar dolara yükselebileceği de belirtiliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.