Tim Cook, sürücüsüz araç teknolojisi ile ilgili açıklamalarda bulundu

Apple CEO'su Tim Cook, şirketin sürücüsüz otomobil teknolojisi ve Apple Car ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
Tim Cook, sürücüsüz araç teknolojisi ile ilgili açıklamalarda bulundu

Apple'ın sürücüsüz otomobilinde kullanılacak lidar sensörleri için tedarikçilerle görüşmeye başladığını geçtiğimiz Şubat ayında sizlere aktarmıştık. Apple CEO'su Tim Cook, sürücüsüz otomobil teknolojisi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Sürücüsüz otomobiller pek çok açıdan robotlara benziyor

Kara Swisher'ın "Sway" isimli podcastine konuk olan Apple CEO'su Tim Cook, otonom teknolojisini çekirdek teknoloji olarak tanımladı. Otomobillerin pek çok açıdan robotlara benzediğini dile getiren Tim Cook, sürücüsüz otomobillerin temelinde robotlar olduğunu da paylaştı.

Otonom teknolojisi ile pek çok şey yapılabileceğini dile getiren Cook, Apple'ın neler yapacağını ise gelecekte göreceğimizi paylaştı. Apple içinde pek çok şeyi araştırdıklarını da belirten Cook, araştırılan bazı teknolojilerin hiçbir zaman gün yüzüne çıkmadığını da hatırlattı.

Apple'ın bir sürücüsüz otomobil üretip üretmediği ile ilgili soruyu ise yanıtsız bırakan Cook, Apple olarak donanım, yazılım ve servisleri entegre bir şekilde kullanarak kesişme noktalarını bulmayı sevdiklerini de belirtti.

Tim Cook sürücüsüz otomobil ile ilgili soruyu yanıtsız bırakmış olsa da Apple'ın, geliştireceği otomobil için çeşitli markalara görüştüğü daha önce ortaya çıkmıştı. ABD'de üretilmesi beklenen sürücüsüz otomobil için geçtiğimiz Şubat ayında Hyundai Motor ile görüşmelere başlayan Apple, projeyi gizlilik içinde yönetmek istediği için görüşmeleri sonlandırmıştı. Apple Car ile ilgili gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.