Apple'ın elektrikli sürücüsüz otomobili ABD'de üretilecek

Bugün paylaşılan bilgilere göre Apple'ın elektrikli sürücüsüz otomobil ABD'de üretilecek.
Apple'ın elektrikli sürücüsüz otomobili ABD'de üretilecek

Apple'ın elektrikli sürücüsüz otomobilini 2024 yılında tanıtabileceğini geçtiğimiz Aralık ayında sizlere aktarmıştık. Apple Car modeli ile ilgili her geçen gün yeni bir haber karşımıza çıkıyor. Bugün paylaşılan bilgilere göre Apple'ın elektrikli sürücüsüz otomobil ABD'de üretilecek.

Güney Koreli otomobil üreticisi Hyundai Motor'un elektrikli otomobil geliştirmek amacıyla potansiyel olarak Apple ile birlikte çalışmanın ilk aşamalarında olduğunu duyurduğunu sizlere geçtiğimiz haftalarda aktarmıştık. Bugün paylaşılanlar göre üretimle ilgili bir başka detay ise Hyundai Motor üzerine oldu.

Rapora göre Hyundai Motor, söz konusu anlaşma konusunda ikiye bölünmüş durumda. Paylaşılan rapora göre Hyundai Motor'un üst düzey yöneticileri Apple ile iş birliği konusunda ikiye bölündü. Paylaşılan bilgilere göre Hyundai ve Apple arasındaki iş birliğinin önündeki en büyük engel ise iki firmanın da baskın taraf olmaya alışık olması.

Projenin kontrolünün büyük oranda Apple tarafında olması Hyundai Motor'un bazı üst düzey yöneticilerinin hoşuna gitmiyor gibi görünüyor. Söz konusu anlaşmaya Hyundai Motor'un alt markalarından biri olan Kia'nın da dahil olabileceği konuşuluyor.

Kia'nın en önemli avantajı ise ABD'nin Georgia eyaletinde büyük bir üretim tesisine sahip olması. Apple ABD'de üretim konusunda ciddi ise Hyundai Motor ile Kia için bir anlaşma yapabilir. Konu ile ilgili gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.