DCP'den 3 yeni yatırım: Neurocess, Khenda ve SmartAlpha

Diffusion Capital Partners'ın bizimle paylaştığı bilgilere göre fon ile birlikte 3 yeni yatırım yapıldı. Edindiğimiz bilgilere göre DCP, Neurocess, Khenda ve SmartAlpha girişimlerine yatırım yaptı. 
DCP'den 3 yeni yatırım: Neurocess, Khenda ve SmartAlpha

Diffusion Capital Partners'ın (DCP) yeni fonunu geçtiğimiz Eylül ayında devreye alacağını sizlere aktarmıştık. Diffusion Capital Partners'ın bizimle paylaştığı bilgilere göre fon ile birlikte 3 yeni yatırım yapıldı. Edindiğimiz bilgilere göre DCP, Neurocess, Khenda ve SmartAlpha girişimlerine yatırım yaptı. 

Edindiğimiz bilgilere göre 3 girişime yapılan toplam yatırım tutarı 1 milyon euroya yakın. Yatırımla ilgili değerlemeleri ve finansal bilgilerin paylaşılmadığını da belirtelim. Yeni fonlarını ve bu fondan ilk yatırımlarını bizim için değerlendiren DCP ortaklarından Haluk Zontul, yeni fonlarının ilk kapanışını 2020 yılının Eylül ayının sonunda 30 milyon euro ile yaptıklarını paylaştı.

Odaklarında yine teknoloji üreten ve küresel pazarları hedeleyen girişimlerin yer aldığını belirten Zontul, bu girişimlere ulaşabilmek için teknoparkları da çok önemli kaynaklar olarak gördüklerini de paylaştı. Yatırımcıları arasında ODTÜ Teknokent ve Ege Teknopark’ın yer almasının onlara büyük bir avantaj sağladığını belirten Zontul, yeni fona Neurocess, Khenda ve Smartalpha ile yatırımları ile başladıklarını da aktardı.

Neurocess’i uzun süredir yakından takip ettiklerini belirten Zontul, yurt dışında hızla büyüme aşamasına geldiğini düşündüklerini ve bu nedenle yatırım yaptıklarını da iletti. Khenda ve Smartalpha ile kısa süre önce tanıştıklarını da sözlerine ekleyen Zontul, teknolojileri ve rekabet güçlerini görünce portföylerine bu girişimleri dahil ettiklerini de dile getirdi.

Bir önceki fonlarından Atarlabs’ı geçtiğimiz yaz aylarında dünya devi Microfocus’a sattıklarını da hatırlatan Zontul, tecrübeleri ile uluslararası büyüme yolundaki yeni firmalarına da destek olacaklarını da iletti. 

Yatırım yapılan girişimlere bakacak olursak Neurocess, profesyonel sporcuların kas analizlerini yaparak antrenman performansını arttıran ve sakatlık risklerini azaltan giyilebilir teknoloji ürünü olarak hizmet sunuyor. Özellikle futbol oyuncularına odaklanan Neurocess, 2018 yılında Mert Ergeneci ve Erhan Ertan tarafından kuruldu.

Manuel üretim hatları için yapay zeka temelli görüntü analizi sunan bir girişim olarak karşımıza çıkan Khenda ise manuel süreçleri görüntü işleme algoritmalarıyla analiz ederek üretimin verimini ve kalitesini artırmayı hedefliyor. Bulut tabanlı gösterge paneli ile üretim verilerinin istenilen her ortamdan ulaşılabilmesini sağlayan Khenda, Çağkan Ekici ve Aykan Ekici tarafından kuruldu.

Smartalpha ise sağlık çalışanları için artırılmış gerçeklik temelli teknolojiler geliştiriyor. Anestezi uzmanlarının kullanımı için artırılmış gerçeklik destekli Nerveblox isimli bir çözüm geliştiren Smartalpha, 2019 yılında Ankara'da kuruldu.

Edindiğimiz bilgilere göre bundan sonrasında da DCP'nin tohum ve seri A yatırımları hızlanarak devam edecek. DCP'nin hedefi ise yaz aylarında fonunun ikinci kapanışını yaparak fon büyüklüğünü 45 milyon euroya artırmak ve bu potansiyeli değerlendirmek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.