Çok kanallı müşteri deneyimi platformu Spechy, 2 milyon TL değerleme ile yatırım aldı

Alesta Yatırım, Ögetürk Teknoloji tarafından geliştirilen çok kanallı müşteri deneyimi platformu olan Spechy’e yatırım yaptığını duyurdu.
Çok kanallı müşteri deneyimi platformu Spechy, 2 milyon TL değerleme ile yatırım aldı

Yaklaşık 1 yıldır girişim dünyasının en aktif yatırım şirketlerinden biri olan Alesta Yatırım'ın 2020 yılında 15 yatırım yaptığını sizlere geçtiğimiz Ocak ayında aktarmıştık. 2021 yılında da yatırımlarına devam eden Alesta Yatırım, Ögetürk Teknoloji tarafından geliştirilen çok kanallı müşteri deneyimi platformu olan Spechy’e yatırım yaptığını duyurdu.

Edindiğimiz bilgilere göre Spechy, 2 milyon TL değerleme üzerinden yatırım aldı. Söz konusu yatırımın Spechy'nin yüzde 15 hissesi karşılığında gerçekleştiğini de ekleyelim. Spechy'e ne kadar yatırım yapıldığı ise paylaşılmadı. 2016 yılında Metin Ögetürk tarafından İstanbul'da kurulan Ögetürk Teknoloji, Spechy’i ile çağrı merkezleri için iletişim çözümleri üretiyor.

İşletmelerin canlı destek, görüntülü görüşme, sosyal medya, e-posta gibi iletişim kanallarını tek bir yerden yönetmelerine olanak sağlayan Spechy, içinde bulunan bilet sistemi ile arka ofis süreçlerinin takibini de sağlıyor. Merkezi raporlama ve analiz olanağına da sahip olan Spechy, çağrı merkezinizde kullandığınız e-ticaret sistemleri ve Sanal POS uygulamalarına da kolayca entegre olabiliyor.

Çağrı merkezi yönetiminde yeni bir dönem açan Spechy'nin firmaların tüm iletişim kanallarının tek merkezden yönetimine imkan sağlayarak süreçleri hızlandırdığını, kolaylaştırdığını ve yüksek oranda verimlik sağladığını dile getiren Alesta Yatırım yönetim kurulu başkanı İbrahim Özer, yaptıkları iş birliği ile Spechy’nin önümüzdeki dönem daha da büyüyerek başarılarının artarak devam edeceğine inandıklarını da paylaştı.

Türkiye’de yüzde 100 yerli ve bu kapsamda hizmet verebilen tek firma olarak Spechy'e globalleşme sürecinde ivme kazandıracağını düşündükleri bir yatırım olduğunu dile getiren Ögetürk Teknoloji kurucusu Metin Ögetürk, hedeflerinin global pazarlarda yer almak olduğunu da belirtti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.