Tiger Global'dan 6,65 milyar dolarlık yeni yatırım fonu

SEC belgeleri ile karşımıza çıkan bilgilere baktığımızda Tiger Global'ın 13. yatırım fonunun 6,65 milyar dolar ile tamamlandığını görüyoruz.
Tiger Global'dan 6,65 milyar dolarlık yeni yatırım fonu

Girişim ekosisteminin en önemli yatırım firmalarından biri olan Tiger Global, 2020 yılında oldukça büyük yatırımlar ile karşımıza çıktı. En son geçtiğimiz günlerde Getir'in 300 milyon dolarlık yatırım turuna katılan Tiger Global'ın yatırımlarını daha önce sizlere aktarmıştık.

Tiger Global, geçtiğimiz Ocak ayında yatırımcılarına gönderdiği bir mektup ile yeni fonunun 3,75 milyar dolar seviyelerinde olmasını hedeflediğini açıklamıştı. SEC belgeleri ile karşımıza çıkan bilgilere baktığımızda ise Tiger Global'ın 13. yatırım fonunun 6,65 milyar dolar ile tamamlandığını görüyoruz.

Kısacası Ocak ayında 3,75 milyar dolarlık bir fon oluşturmayı hedefleyen Tiger Global, neredeyse hedefinin iki katına çıkarak 6,65 milyar dolar büyüklüğünde bir fon topladı. Karşılaştırmak gerekirse Tiger Global'ın 12. yatırım fonunun büyüklüğü 3,75 milyar dolardı.

2001 yılında Chase Coleman tarafından New York'ta kurulan Tiger Global Management'ın bugüne kadar 530'un üzerinde yatırım yaptığını da ekleyelim. Tiger Global'ın daha önce yatırım yaptığı şirketlere baktığımızda ise karşımıza Stripe, Roblox, Yotpo, Zomato, Danke gibi önemli girişimler karşımıza çıkıyor.

Tiger Global tarafından yapılan tüm yatırımlar, 2019 yılına kadar Chase Coleman, Scott Shleifer ve Lee Fixel önderliğinde gerçekleşiyordu. 2019 yılında Lee Fixel'in Tiger Global'den ayrılması ile birlikte ise tüm yatırım kararları Chase Coleman ve Scott Shleifer tarafından alınmaya başlandı. Tiger Global'ın yeni yatırım fonu ile yapacağı yatırımları sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.