Yapay zeka algoritmalarının yönlendirmelerinden endişe söz konu

Yapay zeka algoritmalarının kullanımı artmakla birlikte ne kadar doğru sonuçlara ulaştırdığı konusunda endişeler var. Algoritmaları besleyen veri setlerinin gözden geçirilmesi ve tekrar değerlendirilmesi bu konuda karar vericilere yardımcı olabilir.
Yapay zeka algoritmalarının yönlendirmelerinden endişe söz konu

Yapay zeka ve analitik bazlı altyapılar birçok sektörde farklı şekillerde kullanılmakta. Bu teknolojilerin önümüzdeki birkaç sene içinde sadece son kullanıcıya ulaşan süreçlerde değil, yatırımcılara yardımcı olacak öngörülere de girdi sağlaması bekleniyor. Gartner'ın yayınladığı son bültene göre risk sermayesi ve erken aşama yatırım yapmayı hedefleyen yatırımcıların %75'inden fazlası, yatırım konularında yapay zeka ve analitik desteği ile planlarını yapacağı söyleniyor. 

Gartner'ın raporuna göre yapay zeka ve analitik öngörülerin müşteri isteklerini ve ihtiyaçlarını belirlemek konusunda yatırımcılara önemli öneriler sunacağı belirtiliyor. Güncel konuları takip etmek ve trendleri tespit etmekte de kullanılabilen yapay zeka bazlı algoritmaların, müşterilerin beklentisine göre değişen koşullarda kazançlı yatırım olabilecek tavsiyelerde bulunması aslında çok da uzak bir ihtimal değil. Yapılacak önerilerle yatırım sonuçlarının korelasyonu konusunda henüz ortada somut bir veri olmasa da gündelik olarak öneri yapabilen algoritmaların daha çok girdi ile daha geniş bir çerçevede öneri sunması mümkün. 

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.