Video paylaşım platformu Bilibili, X.D. Network'e 123 milyon dolar yatırım yaptı

Bilibili, popüler oyun dağıtım platformu TapTap'in sahibi olan X.D. Network'e 123 milyon dolar yatırım yapacağını duyurdu.
Video paylaşım platformu Bilibili, X.D. Network'e 123 milyon dolar yatırım yaptı

Çin'in YouTube'u olarak da tanınan popüler video paylaşım platformu Bilibili, yeni bir yatırım yaptığını duyurdu. Video paylaşımının yanı sıra canlı yayınlara da odaklanan bir servis olarak karşımıza çıkan Bilibili, X.D. Network'e yatırım yaptı. 

Edindiğimiz bilgilere göre Bilibili, popüler oyun dağıtım platformu TapTap'in sahibi olan X.D. Network'e 123 milyon dolar yatırım yapacak. Bilibili ve X.D. Network arasında yapılan yatırım anlaşması ile birlikte X.D. Network'ün 22,660,000 adet hissesinin Bilibili tarafından satın alındığını da ekleyelim. Kısacası yapılan yatırım ile birlikte X.D. Network'ün yüzde 4,72 hissesi Bilibili'ye geçmiş oldu.

Yatırım ile duyurulan bir başka önemli bilgi ise iki şirketin iş birliği içinde çalışacağı oldu. Yapılan açıklamalara göre Bilibili ve X.D. Network hem TapTap hem de X.D. Network'ün oyunları özelinde birlikte çalışacak. İki şirket arasındaki iş birliğinin detayları ile ilgili ise herhangi bir bilgi paylaşılmadı. 

2019 yılında Dai Yunjie, Dash Huang ve Huang Yimeng tarafından Şanghay'da kurulan X.D. Network'ün bugüne kadar aldığı yatırımın 200 milyon doları aştığını da paylaşalım.

Bilibili'nin oyun odaklı bir servise yatırım yapmasının sürpriz olmadığını da ekleyelim. Video odaklı bir platform olsa da gelirlerinin önemli bir kısmını mobil oyunlar üzerinden kazanan Bilibili, söz konusu yatırım anlaşması ile birlikte oyun sektörünün şirket için ne kadar önemli olduğunu bir kez daha göstermiş oldu.

Hatırlatmak gerekirse Bilibili'nin 2020 yılındaki toplam gelirinin yüzde 40'ını mobil oyunlardan elde edilen gelirler oluşturuyordu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.