Müzik dağıtım şirketi UnitedMasters, Apple liderliğinde 50 milyon dolar yatırım aldı

Bağımsız müzik dağıtım şirketi UnitedMasters, Apple liderliğinde gerçekleşen B Serisi yatırım turunda 50 milyon dolar topladı. Tura, önceki yatırımcılar Andreessen Horowitz (a16z) ve Alphabet de katıldı.
Müzik dağıtım şirketi UnitedMasters, Apple liderliğinde 50 milyon dolar yatırım aldı

Bağımsız müzik dağıtım şirketi UnitedMasters, Apple liderliğinde gerçekleşen B Serisi yatırım turunda 50 milyon dolar topladı. Tura, önceki yatırımcılar Andreessen Horowitz (a16z) ve Alphabet de katıldı. Şirket, 2017 yılında Alphabet tarafından yönetilen turda 70 milyon dolar yatırım almıştı. B Serisi ile beraber şirketin bugüne kadar aldığı toplam yatırım miktarı da 120 milyon dolara ulaştı.

2017 yılında eski bir Interscope ve Sony Music yöneticisi olan Steve Stoute tarafından, New York'ta kurulan UnitedMasters, müzik dağıtım hizmetlerinin yanı sıra analiz ve telif ücreti gibi pazarlama araçları sunuyor. Bağımsız sanatçılar ile NBA, ESPN, TikTok, Twitch gibi markalar arasındaki ortaklıklar kurulmasını kolaylaştırıyor. UnitedMasters, şu anda platformunda 1 milyon sanatçı olduğunu söylüyor.

Şirket, geçen yıl temmuz ayında, telif ücretlerinin yüzde 100'ünün alınmasını sağlayan yeni bir abonelik seçeneği diyebileceğimiz olan Select'i hayata geçirdi. UnitedMasters böylelikle sanatçıların kendi kontrolünü ellerinde tutmalarına izin vermiş oldu. Ağustos 2020'de ise TikTok, her iki hizmet arasında doğrudan TikTok uygulaması aracılığıyla tam bir entegrasyon kurulabilmesi amacıyla UnitedMasters ile bir anlaşma imzaladı. 

Steve Stoute, tüm sanatçıların aynı fırsata sahip olmasını istediklerini; şu anda bağımsız sanatçıların başarı için daha az şansı olduğunu ve bu sorunu ortadan kaldırmaya çalıştıklarını söylüyor. Bu nedenle yatırımın UnitedMasters'ı global hale getirmek amacıyla misyon odaklı yetenekleri işe almak için kullanılacağını söylüyor.

Andreessen Horowitz'in kurucu ortağı Ben Horowitz, UnitedMasters'ın sanatçıların yaratma, çalışmalarını sahiplenme ve hayranlarıyla bağlantı kurma yöntemlerini tamamen değiştirdiğini söylüyor. Müzik sanatçıları için daha iyi, daha büyük ve çok daha kârlı bir dünya inşa etmek amacıyla Steve Stoute ve ekibiyle birlikte çalışmaktan heyecan duyduklarını da sözlerine ekliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.