Yerli mobil oyun girişimi Champy Games, tohum yatırım aldı

Edindiğimiz bilgilere göre 2020 yılının Aralık ayında kurulan mobil oyun girişimi Champy Games, tohum yatırım aldı.
Yerli mobil oyun girişimi Champy Games, tohum yatırım aldı

Ülkemizdeki girişim ekosisteminin en önemli parçalarından biri olan mobil oyun girişimleri, yatırımlar almaya devam ediyor. Edindiğimiz bilgilere göre 2020 yılının Aralık ayında kurulan mobil oyun girişimi Champy Games, tohum yatırım aldı.

Girişimin bizimle paylaştığı bilgilere göre söz konusu yatırım Orkun Olgar, Özhun Olgar, Yasin Kavşak ve Dora Capital tarafından gerçekleştirildi. Champy Games’in ne kadar yatırım aldığı veya şirket değerlemesi gibi finansal detayların paylaşılmadığını da ekleyelim.

Hyper-Casual türünde oyunlar geliştirme hedefi ile geçtiğimiz yılın Aralık ayında Ahmet Efe Erkal ve Mehmet Can Ertüzün tarafından kurulan Champy Games, şu an için 3 kişilik bir ekip tarafından yönetiliyor. Şu an için kullanıma sunulan bir oyunu bulunmayan Champy Games, aldığı yatırımı ekibini büyütmek ve oyun geliştirmek için kullanacak.

Edindiğimiz bilgilere göre Champy Games ekibi, şu an için 8 farklı proje üzerinde çalışıyor. Oyun içi satın alma seçenekleri ve reklamlar ile gelir elde etmeyi hedefleyen Champy Games’in Ankara merkezli bir girişim olduğunu da paylaşalım.

Üreteceği oyunları başarılı yayıncılar ile App Store ve Google Play Store’da yayınlamayı hedefleyen girişim, Champy Games’in ülkemizin başarılı oyun firmalarından biri olarak yer edinmesini sağlamayı planlıyor. Champy Games’in temel hedefi ise ilerleyen dönemde geliştirdiği oyunları başka bir yayıncı üzerinden değil direkt olarak yayınlamak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.