Çalışanlarına hisse dağıtan Insider, 8 milyon lira ayırdı

Insider, hisse sahibi çalışanlarına nakit çıkışı hakkı sunarak, nakit çıkışı isteyenlerden hisselerinin bir bölümünü satın almak için yaklaşık 8 milyon lira ayırdığını açıkladı.
Çalışanlarına hisse dağıtan Insider, 8 milyon lira ayırdı

Insider, Sequoia Capital’dan 2018’de Seri B ve Temmuz 2020’de aldığı 32 milyon dolarlık yatırımla Seri C turunu tamamlamıştı. Şirket, şimdi ise hisse sahibi çalışanlarına nakit çıkışı hakkı sunarak, nakit çıkışı isteyenlerden hisselerinin bir bölümünü satın almak için yaklaşık 8 milyon lira ayırdığını açıkladı.

Insider'da hissedarlık uygulaması mevcut. Bu kapsamda belirli kriterleri karşılayan tüm çalışanlara hisse veriliyor, performans anlamındaki başarının yanı sıra kaç yıldır Insider’da bulundukları, kültüre uygunluk, yarattıkları etki, Insider’a ve insanlara kattıkları değer gibi birçok farklı kriter de bu değerlendirme sürecine dahil ediliyor.

Bu değerlendirme her sene yapılıyor, olumlu olduğu takdirde kişilere hisse opsiyonu sunuluyor. Olumsuz sonuçlanması durumunda ise kişilere geliştirilmesi gereken yönleri de belirtilerek gelişim imkanı sağlanıyor ve bu sayede süreç aslında hep devam ediyor.

Insider IK Direktörü Duygu Devecioğlu, hisse sahibi olan kişilerin aylık hissedar toplantılarına, Sequoia Capital ile olan yönetim kurulu toplantılarına ve Insider’ın stratejik karar süreçlerine dahil olabilidiğini ve farklı sorumluluklar alabildiğini söylüyor. Önemli kararların ve haberlerin ilk olarak onlarla paylaşıldığının da altını çiziyor. “Sharevisor” adını verdikleri program ile hisse sahibi olan Insider'lıların, 1 senesini doldurmuş kişilere mentorluk yapıp bu süreçte yardımcı ve rol model olduğunu da sözlerine ekliyor.

Insider, 8 yıl önce Türkiye'de kurulmasının ardından şu anda aralarında Singapore Airlines, Virgin, Uniqlo, Nestle, Nissan, Samsung, Lenovo, Puma, Media Markt, IKEA, Allianz, Santander, Dominos, Avon ve CNN gibi markaların bulunduğu 25 ülkedeki 1100’dan fazla şirkete hizmet veriyor.

Pandemi dönemine rağmen genişleyerek Latin Amerika ve ABD pazarlarına açılan Insider, 2020’de bünyesine 200'ün üzerinde kişi kattı. Şu anda aktif olarak 25 ülkede operasyonu bulunan Insider, global pazarlara Türk mühendisler tarafından geliştirilen yapay zeka ve makine öğrenmesi destekli teknolojiyi ihraç ediyor. Her ülkedeki partnerlerine kendi dilinde hizmet verebilmek amacıyla 48 farklı milletten Insider'lı ile operasyonlarını yürüten Insider’da şu an 234 yazılımcı çalışıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.