Türk Lirasıyla teminatlandırılmış stabil kripto para birimi BiLira, 7,5 milyon TL yatırım aldı

Stabil kripto para girişimi BiLira, 7,5 milyon TL tohum yatırım aldı. Söz konusu yatırım Alameda Research, Future Perfect Ventures, İstanbul Portföy, Borderless Capital ve Türk - yabancı melek yatırımcılar tarafından yapıldı.
Türk Lirasıyla teminatlandırılmış stabil kripto para birimi BiLira, 7,5 milyon TL yatırım aldı

Türk Lirasıyla teminatlandırılmış stabil bir kripto para birimi olarak karşımıza çıkan BiLira'yı ilk olarak 2019 yılının Temmuz ayında sizlere aktarmıştık. 2019 yılının Aralık ayında ise 250 bin dolar yatırım alan BiLira'dan edindiğimiz bilgilere göre şirket, yeni bir yatırım aldı.

Edindiğimiz bilgilere göre stabil kripto para girişimi BiLira, 7,5 milyon TL tohum yatırım aldı. Söz konusu yatırımın kripto para odaklı yatırım fonlarından Alameda Research, daha önce Blockchain.com isimli kripto platformuna yatırım yapan Future Perfect Ventures, İstanbul Portföy, Borderless Capital ve Türk - yabancı melek yatırımcılar tarafından yapıldığını da paylaşalım.

BiLira'nın bizimle paylaştığı bilgilere göre alınan 7,5 milyon TL'lik yatırım, ekibin büyütülmesi, teknik ve operasyonel anlamda hizmetlere seviye atlatmak, kripto para alım-satımı deneyimi ve farklı ürünleri geliştirmek için kullanacak. Hatırlatmak gerekirse BiLira, 2019 yılının Nisan ayında Sinan Koç, Vidal Arditi ve Murat Fırat tarafından geliştirildi.

BiLira’nın Türk Lirası’na endeksli stabil kripto parası TRYB, FTX, Blockfolio, Bittrex, VirgoX ve Icrypex’te listeli olarak bulunuyor. İlk etapta Ethereum zincirinde bulunan TRYB'nin geçtiğimiz aylarda Avalanche blokzincirinin üzerinde de hayata geçtiğini de ekleyelim. Edindiğimiz bilgilere göre ilerleyen dönemlerde TRYB’nin farklı zincirlerde de kullanılmaya başlanacağını da aktaralım.

Edindiğimiz bilgilere göre BiLira’nın TRYB tokeninin çıkarılmasından bugüne kadar toplamda 2.5 milyar TL’lik transfer gerçekleşti. Toplam BiLira Platformu üzerinden TRYB alım-satım hacmi ise 800 milyon TL

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.