İstenilen yere güzellik hizmeti götüren girişim: Kuliss.co

Kuliss.co, salon hizmetlerinin, kalabalıklara karışmadan, trafikte zaman kaybetmeden, iş yoğunluğu içinde ertelenmeden istenilen lokasyonda alınabilmesine imkan tanıyan bir girişim.
İstenilen yere güzellik hizmeti götüren girişim: Kuliss.co

Pandemi ile birlikte hayatımızın her alanında beklenmeyen değişimler yaşandı. Kişilerin birbirinden uzak durmasını gerektiren bu dönemde kişisel bakımlarımızı bile evlerimizde kendimiz yapar olduk. Ancak bilhassa kadınlar için bu dönem bir hayli zor geçti ve geçmeye devam ediyor. Bu eksikliği gören Kuliss.co ise manikür, pedikür, kalıcı makyaj, makyaj, cilt bakımı gibi güzellik ve bakım hizmetlerini, müşterilerinin dilediği lokasyona, kendine bağlı çalışan güzellik uzmanları aracılığıyla götüren bir girişim olarak hizmet veriyor.

Kuliss.co için salon hizmetlerinin, kalabalıklara karışmadan, trafikte zaman kaybetmeden, iş yoğunluğu içinde ertelenmeden istenilen lokasyonda alınabilmesine imkan tanıyan bir girişim demek de mümkün. Platform, pandemi sürecinde, evden çıkmadan hijyenik ve konforlu bir bakım hizmeti sunması ile oldukça talep görüyor ve her geçen gün yeni kullanıcılar ediniyor.

Uzmanlar, birebir görüşmeler sonucunda sisteme dahil ediliyor

Kuliss.co bünyesinde çalışan uzmanlar, birkaç aşama ve birebir görüşmeler sonucunda sisteme dahil edilen, alanlarında eğitimli ve oldukça deneyimli uzmanlar olarak karşımıza çıkıyor. Kuliss.co lokasyon bazlı çalışan bir platform. Kullanıcılar, web sitesi üzerinden dilediği hizmet, gün ve saati seçerek kolayca randevu alabiliyor; Kuliss.co da kişilerin bulundukları lokasyona kendi uzmanlarını yönlendiriyor ve randevu alma süreci oldukça hızlı ve pratik bir şekilde gerçekleşmiş oluyor. 

Kuliss.co'da güzellik ve bakım profesyonelleri, şimdilik müşteri tarafında seçilemiyor; müşterilerin tercih ettikleri hizmet ve lokasyona göre sistem üzerinden otomatik olarak atanıyorlar. Şehir hayatı ve yoğunluğu içinde profesyonellerin yolda zaman kaybetmeden en kolay ve en pratik şekilde müşterilere ulaşmaları hedefleniyor. Bunlara ek olarak randevu alma aşamasında kullanıcılar tercih ettikleri hizmetle ilgili diledikleri detayı ve isteğini not olarak ekleyebiliyor ve bu sayede hizmeti kişiselleştirebiliyor.

Hizmet ücretleri kişiye, işletmeye veya lokasyona göre değişmiyor

Kullanıcılar randevu alma aşamasında ücret ve detaylarını açıkça görebildikleri hizmetleri sepete ekleyerek bilgilerini giriyor ve online ödeme yaparak hizmet satın alma işini sonlandırıyorlar. Hizmet ücretleri kişiye, işletmeye veya lokasyona göre değişmiyor, verilecek hizmete göre yapılmış̧ piyasa fiyat araştırmaları ve meslek standartlarına uygun olarak Kuliss.co yönetimi tarafından belirleniyor. Kuliss.co’nun henüz web sitesi dışında bir mobil uygulaması bulunmuyor.

Gerçekleştirilen satışların yüzde 30'a yakını önceden edinilmiş sabit müşterilerden geliyor

Naz İncesu ve Doruk Kaşoğlu tarafından kurulan, Beyza Çağlar'ın da iş geliştirmeden sorumlu olduğu Kuliss.co 2019 yılı başında geliştirilmeye başlandı ve 6 aylık bir süreç içinde altyapısı, web sitesi, sosyal medya hesapları ve freelance uzman kadrosu ile hizmet vermeye başladı. Wordpress altyapısı ve iyzico ödeme sistemi entegrasyonu ile piyasaya tanıtıldı ve satış aşamasına getirildi.

Kuliss.co'nun web sitesinde aylık 50 bin aktif kullanıcısı mevcut. Marka, her ay artan randevu ve yeni kullanıcı sayısı ile günden güne büyüyor. Yeni kullanıcı kazanımlarının yanı sıra her ay gerçekleştirilen satışların yüzde 30'a yakını önceden edinilmiş sabit müşterilerden geliyor. Kuliss.co'nun gelir modeli komisyona dayalı. Güzellik uzmanları gerçekleştirdikleri başarılı işlemler üzerinden belirlenen komisyon tutarında ödeme alıyorlar.

Şirketin, henüz herhangi bir yatırım almadığını ancak yatırımcı görüşmelerine aktif olarak devam ettiğini de belirtelim.

Platform, dünyada gelişmekte olan mobil teknolojiler ile kullanıcıların kişisel bakım deneyimlerinin kalitesini artırmayı hedefleyen “on demand beauty” konseptinin Türkiye pazarındaki en başarılı uygulayıcısı olmak istiyor. Kuliss.co şimdilik sadece İstanbul’da hizmet veriyor. Ancak en yakın sürede diğer şehirlere açılma ve tüm Türkiye genelinde kullanıcılarına hizmet ulaştırmak istiyor. Global pazarlara açılmadan önce tüm Türkiye genelinde en başarılı bakım hizmet sağlayıcısı olmayı hedefliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.