Finch Capital, Nomu Pay aracılığıyla Wirecard Türkiye'yi satın aldı

Edindiğimiz bilgilere göre Wirecard Türkiye, ödeme varlıklarına yatırım yapan Nomu Pay aracılığıyla Finch Capital tarafından satın alındı.
Finch Capital, Nomu Pay aracılığıyla Wirecard Türkiye'yi satın aldı

Mobil ödeme çözümleri hizmet sağlayıcısı olarak karşımıza çıkan Wirecard Türkiye'den sizlere pek çok kez bahsetmiştik. Bugün edindiğimiz bilgilere göre Wirecard Türkiye, ödeme varlıklarına yatırım yapan Nomu Pay aracılığıyla Finch Capital tarafından satın alındı.

Yapılan satın alma anlaşmasının finansal detayları ile ilgili herhangi bir bilgi paylaşılmadı. Edindiğimiz bilgilere göre Nomu Pay ve Wirecard Türkiye arasında yapılan satın alma anlaşmasının önümüzdeki yaz aylarına kadar tamamlanması hedefleniyor.

Nomu Pay'den bahsedecek olursak iştirakleri aracılığı ile müşterilerinin Türkiye ve Orta Doğu bölgesinde büyümelerini hızlandırmalarına yardımcı olmak için son teknoloji ödeme çözümleri sunan yeni kurulmuş bir şirket olan Nomu Pay, Avrupa ve Güneydoğu Asya Finansal Teknoloji yatırımcısı olan Finch Capital tarafından finanse ediliyor.

Söz konusu satın alma anlaşmasının Nomu Pay'in Türkiye ve Orta Doğu bölgesindeki ödeme altyapısına yatırım yapmasına yönelik daha büyük planının bir parçası olduğunu da paylaşalım. Türkiye'de yaşayan 80 milyon kişinin ödeme deneyiminin daha da zenginleşeceğini belirten Finch Capital Yönetici Ortağı Radboud Vlaa, bu durumun muazzam büyüme fırsatı olduğunu da sözlerine ekledi.

Wirecard Türkiye ile CEO'su Serkan Yasin'in liderliğinde bir ekip oluşturmaktan heyecan duyduklarını da paylaşan Vlaa, büyüme ve gelişmeyi hızlandırmak için bölgede daha fazla birleşme ve satın alma (M&A) fırsatları aramaya devam ettiklerini de duyurdu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.