Servis olarak veri hizmetleri ile müşteri deneyiminde yenilikler sağlanabilir

Müşteri deneyimindeki metriklerin sürekli değişim ihtiyacı olması veri tarafında da hızlı çalışmayı gerektiyor. Birçok sektörde kullanılan "bir servis olarak" modelleri de bu açıdan faydalı olacak pratikler sunuyor.
Servis olarak veri hizmetleri ile müşteri deneyiminde yenilikler sağlanabilir

Kişiselleştirilmiş ve müşteri deneyimine dayanan modeller uzun süredir şirketlerin gündeminde. Müşteri deneyimi ekipleri daha iyi bir müşteri yolculuğu tasarlamak için müşterinin sesine göre düzenli olarak geliştirmeler yaparken yeni teknolojilerin de organizasyonlara adapte olması, yeni yolculukları tanımlarken farklı alanlarda yenilikler sağlıyor. Rekabetten ayrışmak için de yeri büyük olan müşteri deneyimini iyileştirmek, müşteri kazanımı ve elde tutma tarafında da dönüşüm oranlarını yakından etkilemekte. 

Bireysel ya da kurumsal fark etmeksizin mevcut altyapıları dijital araçlarla yeniden tanımlayan şirketler paylarını korumaya çalışırken son dönemlerde müşterinin de elinin güçlendiğini unutmamak gerekiyor. Birçok sektörde talebin artması müşteri ile karşı karşıya gelinen durumları da artırırken şirketlerle olan ilişkide ve deneyimde farklı metriklerin de öne çıkmasına neden oluyor. 

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.