Twitter, Facebook benzeri emoji ile etkileşim özelliğini test ediyor

Twitter, Facebook'ta gördüklerimize benzer şekilde, emoji ile etkileşim konusunda kullanıcılarının ne hissettiğini öğrenmek için anketler yapıyor.
Twitter, Facebook benzeri emoji ile etkileşim özelliğini test ediyor

Facebook'un ilk yılları, belki de sade tasarımının da etkisiyle hepimizin için dolu dolu geçmişti. Facebook, emoji ile etkileşim özelliğini yayına aldıktan sonra ise birçok kişi yazdıkları konusunda kendini sınırlamaya ve başka etkenlerin de devreye girmesiyle yavaş yavaş platformu terk etmeye başladı. Ancak Facebook'un emoji ile etkileşim özelliğinin bir benzerini şimdi de Twitter test ediyor.

Twitter, Facebook'ta gördüklerimize benzer şekilde, emoji ile etkileşim konusunda kullanıcılarının ne hissettiğini öğrenmek için anketler yapıyor. Twitter sözcüsü anketle ilgili olarak, Twitter'da gerçekleşen konuşmalarda insanların kendilerini ifade etmeleri için ek yollar araştırdıklarını söylüyor. Twitter'ın araştırmasında kalp, gözyaşlarıyla gülen emoji, düşünen yüz, ağlayan yüz ve sinirli gibi birkaç farklı emoji yer alıyor. Özetle Twitter, tıpkı bir Facebook paylaşımının altında çıkanlar gibi emojilerin kullanımını deniyor. Yani bir paylaşımın size hissettirdiklerine göre tepki vermeniz isteniyor.

Twitter, kullanıcıların tweet'i beğendiği veya beğenmediği durumları da değiştirmek istiyor. Buna göre paylaşıma "katılıyorum" veya "katılmıyorum" şeklinde yeşil veya kırmızı işaretler, "100" emojisi veya Reddit'in yukarı ve aşağı oy mekanizmalarını anımsatan yeşil yukarı ok simgesi veya kırmızı aşağı ok simgesi gibi işaretler eklemeyi düşünüyor. 

Her ne kadar şirket, yenilenmek istese bile bana kalırsa Twitter'ın böyle bir değişikliğe gitmesi, sosyal medya platformunun kendi çizgisinin tamamen dışına çıkması anlamına gelecek. Zira Twitter'da bir paylaşıma tepki vermek için retweet ve mention'lardan faydalanıyoruz ve etkileşimi artıran da bunlar oluyor, hatta Twitter'ı Twitter yapan özellikler bunlar. Böyle bir değişiklik eğer gerçekleşirse Twitter yeni bir sosyal medya formuna dönüşmüş olacak. 

Anket sonuçları da benzer bir seyirde ilerliyor ve Twitter'ın emoji setini yayına alması durumunda birçok kullanıcı Twitter kullanmayı bırakacağını bile söylüyor. Twitter'ın konuyla ilgili nasıl bir yol izleyeceğini hep birlikte göreceğiz. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.