5G adaptasyonu müşteri deneyimini yeniden tanımlayabilir

5G henüz tam olarak uygulanmaya başlamamış olsa da erken atılacak adımlar online sektörlerle birlikte yüz yüze perakendede de müşteri deneyimini olumlu etkileyebilir.
5G adaptasyonu müşteri deneyimini yeniden tanımlayabilir

5G ile dijital ticaret gelirleri ile birlikte mağaza içi alışveriş hacminin artacağı yönündeki tahminler hala devam etmekte. Mobil ticaret artış beklentisi ile birlikte yüz yüze alanlara yapılacak yatırımlar ile bağlantılı alışverişlerin önümüzdeki 5 senede artacağı ve alışılan alışveriş yolculuğu ile müşteri deneyiminin değişeceği düşünülmekte. 

Perakendede yapay zeka, artırılmış gerçeklik ve bunlara bağlı teknolojilerin kullanım örneklerini görmekteyiz. Bu teknolojilerin kullanımının yaygınlaşması için de 5G'nin olmazsa olmaz bir bağlantı tipi olduğunu biliyoruz. Bu dönemlerde teknoloji altyapı yatırımlarına da daha fazla bütçe ayrılması ile hem online hem de yüz yüze mağazalarda müşteri deneyimine yönelik de daha fazla yoğunlaşılacağı ve bu deneyimi yeniden tasarlamak için planlar olduğunu tahmin etmekteyiz. 

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.