Yapay zeka desteği ile dikey videolar üretebilen platform: Kamua

Kamua, standart yatay videolardan TikTok, Instagram, Snapchat ve YouTubeShorts gibi platformlarda kullanılabilecek dikey videolar üretebiliyor.
Yapay zeka desteği ile dikey videolar üretebilen platform: Kamua

Yapay zeka destekli ve web tabanlı bir video düzenleme uygulaması olarak karşımıza çıkan Kamua, yatay olarak kaydedilmiş videolardan otomatik olarak dikey videolar üretebiliyor. Özellikle sosyal medya uzmanlarının ve pazarlamacıların işlerini oldukça kolaylaştıran bir çözüm sunan Kamua, standart yatay videolardan TikTok, Instagram, Snapchat ve YouTubeShorts gibi platformlarda kullanılabilecek dikey videolar üretebiliyor.

Kamua platformunun en önemli özelliği ise bu işlemi tamamen yapay zeka teknolojisi ile birlikte gerçekleştirmesi. Kısacası Kamua'nın kullanılabilmesi için kullanıcıların video kurgulama konusunda bilgilere sahip olması da gerekmiyor.  Kamua, AutoCrop özelliği ile birlikte standart bir YouTube videosunu TikTok içeriğine dönüştürebiliyor.

2019 yılında Paul Robert Cary ve Radu-Sebastian Amarie tarafından Londra'da kurulan Kamua, sunduğu çözüm sayesinde günümüzün popüler sosyal medya platformlarına içerik üretilmesini çok kolay bir hale getiriyor. Bildiğiniz üzere video kurgulama uygulamaları yüksek işlem gücüne sahip olan bilgisayarlar gerektiriyor.

Bu konuda da önemli bir çözüm sağlayan Kamua, tamamen bulut üzerinden çalışıyor. Bulut üzerinden başka bir bilgisayarın grafik işlemcisine bağlanan Kamua, işlemleri o bilgisayar üzerinden gerçekleştiriyor. Kısacası Kamua'nın stream ederek oyun oynama imkanı veren platformlar ile benzer bir çalışma mantığına sahip olduğunu söyleyebiliriz.

Tamamen web üzerinden çalışan Kamua'yı kullanmak için herhangi bir uygulama yüklenmesine gerek olmadığını ve sahip olduğunuz bilgisayarın işlem gücünün kullanılmadığını da paylaşalım.

14 günlük ücretsiz deneme imkanı sunan Kamua, aylık 2 dolar, 25 dolar ve 100 dolar olmak üzere 3 farklı paket seçeneğine de sahip. Son olarak Kamua'nın bugüne kadar Albert Armengol ve Scott Cohen'den toplamda 475 bin dolar yatırım aldığını da belirtelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.