Humanz Influencer pazarlama platformuna detaylı bakış

Humanz, Influencer arama filtreleri, detaylı Influencer analizleri ve kampanya araçları ile Influencer pazarlaması yapmak isteyen markalara değerli bir alternatif sunuyor.
Humanz Influencer pazarlama platformuna detaylı bakış

Günümüzde Influencer pazarlama, dijital pazarlama stratejilerinin olmazsa olmazı. Bir Influencer ajansı ile çalışmıyorsanız, belli bir bütçe içinde hareket ederken doğru Influencerları bulmak zor olabilir. Influencer pazarlama platformu Humanz ise detaylı arama ve kampanya seçenekleri ile bu zorluklara alternatif bir çözüm olarak konumlanıyor. 

Platformda bir kampanya oluşturmak istediğinizde kampanya yarat tuşuna basarak, şirket bilgilerini, marka isimini, marka logosunu brief'i ve kampanya görsellerini yerleştirebiliyorsunuz. Girdiğiniz bilgileri takiben, ödemeler sekmesinde, kampanyanın mali detaylarını ve Influencer kriterlerini dolduruyorsunuz.

Böylece kampanyaya katılmak isteyen Influencerların hangi sosyal ağda, minimum kaç takipçiye sahip olması gerektiği netleştirilmiş oluyor. Aynı şekilde Influencer'ın faaliyet gösterdiği ülkeyi seçebiliyorsunuz. Sorular alanında lampanyaya başvurmak isteyen Influencerlara sorular yöneltmeniz de mümkün.

Eğer bir ürün tanıtımı yapıyorsanız, Influencer'a göndereceğini ürünün detaylarına ürün sayfasında detaylı bir şekilde yer verebiliyorsunuz. Kampanya kısmında belli görevler oluşturarak, Influencerların bu görevleri tamamlayıp tamamlamadığını da kontrol edebiliyorsunuz.

Ayrıca Kampanya kapsamında yapılmasını istediklerinizi ve kesinlikle yapılmaması gerekenleri belirtebiliyorsunuz. Bu sayede yanlış anlaşılmaların önüne geçerek kampanyanızın doğru işlediğinden kolayca emin olabilirsiniz. 

Humanz, kampanya yayınlamanın ötesinde yeni Influencerlar keşfetmenizi ve  Influencerlar hakkında detaylı analizlere erişmenizi de sağlıyor. Influencer araması yaparken sunulan filtreleme seçenekleri gerçekten detaylı. Sosyal ağ, ilgi alanı ve takipçi kriterlerinizi kolayca uygulayabilirsiniz. Ancak bana kalırsa karşınıza çıkan arama sonuçlarının üzerinde biraz çalışmaya ihtiyaç var. 

Humanz, arama sonuçlarında keşfettiğiniz Influencerların, detaylı analizlerine de yer veriyor. Bence aracın en önemli özelliklerinden biri de bu. Çalışmayı düşündüğünüz Influencerın takipçi demografisini ve erişim, etkileşim oranlarını kolaylıkla gözlemleyebiliyorsunuz. Detaylı analizleri, oluşturduğunuz liselere ekleyerek, yöneticinizin onayına sunmanız ya da ekip arkadaşlarınızla paylaşmanız da oldukça kolay. 

Markalar tarafını anlattıktan sonra, Humanz'ın bir de Influencer açısından incelemekte fayda var. Humanz'da yer almak için uygulamayı indirip kayıt olmanız yeterli. Kayıt olduktan sonra Profilinize güncel bilgilerinizi, sosyal ağlarınızı ve içerik portfolyonuzu ekleyerek kampanyalara başvurmaya başlayabilirsiniz. 

Analiz ekranından başvurduğunuz kampanyaların performansını görüntüleyebilir, kazançlarım kısmında kampanyadan elde ettiğiniz gelirleri takip edebilirsiniz. Ayrıca içeriklerinizi uygulamada yer alan toplulukla paylaşmanız ve geri bildirim toplamanız da olası. 

Humanz, bu ayın başlarında hem pazarlama uzmanları hem de Influencer olmayı düşünenler için platforma bir akademi sekmesi de ekledi. Kullanıcılar Pazarlamacılar niçin Influencer Pazarlamasıyla ilgileniyor? ve Başarılı Marka-Influencer iş birliği nasıl yapılır? gibi konular hakkında videolar ve araştırma raporlarını inceleyerek konu hakkında detaylı bilgi ediniyor. 

Humanz, Discovery + CRM, Insights & Reports, Humanz for Enterprises olmak üzere 3 farklı paket ile karşımıza çıkıyor. Her bir paket farklı özellikler sunuyor. Discovery + CRM, influencer arama ve analizleri sunarken, takipçi satın alması ya da bot kullanımını da gözler önüne seriyor. Bu paketi 6 aylık abonelik ile elde edebiliyorsunuz. Raporlar ve detaylı analizler ise aylık abonelik üzerinden kullanıcılar ile buluşuyor. Paketlerin içeriği net olsa da paket fiyatlarını öğrenmek için Humanz ekibiyle iletişime geçmeniz gerekiyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.