Hızlı bir şekilde form oluşturmanıza yardımcı olan ücretsiz platform: Tally

Ücretsiz bir şekilde form oluşturmanıza yardımcı olan Tally'nin çok fazla alternatifi olsa da kullanım kolaylığı ve sade tasarımı Tally'ye bir şans vermenizi sağlayacak.
Hızlı bir şekilde form oluşturmanıza yardımcı olan ücretsiz platform: Tally

Hayatınızın bir döneminde web siteniz, blogunuz ya da bir ödev için anket ya da bilgi formu hazırlamak zorunda kaldıysanız, muhakkak birçok farklı yöntemi denemiş ve sizin için en kolay olanı seçmişsinizdir. Hızlı ve pratik çözümler sağlamaya devam eden gelişen teknoloji ve dijital dönüşüm sayesinde, artık her alanda, birden çok araçla karşılaşıyor ve kendimiz için kullanımı en pratik olanı seçmeye gayret ediyoruz. Form doldurma konusunda da oldukça yeni diyebileceğimiz, üstelik ücretsiz bir şekilde faaliyet gösteren Tally de bu platformlardan biri.

Öncelikle Tally'nin "tamamen ücretsiz" olmadığını en baştan belirtmem gerek, yine de platformun sunduğu birçok ücretsiz özellik bana kalırsa tek başına bile yeterli. Platformu bireysel yerine iş için kullanacaksanız, domain'lerin kişiselleştirilmiş olmasını istiyorsanız; özetle daha kurumsal amaçlı kullanmayı planlıyorsanız Tally'ye aylık 29 dolara veya yıllık 290 dolara premium üye olabilirsiniz. Ancak paragrafın başında da söylediğim gibi, bence ücretsiz hali bile fazlasıyla işe yarıyor ve hayat kurtarıyor. 

Kişiselleştirilmiş form tasarımı ve hızlı oluşturma kolaylığı

Platformu kullanmak için ad-soyad, e-posta adresi ve şifre ile üye olmanız gerekiyor. Bunun akabinde e-posta adresinize bir kod iletiliyor ve bu kod ile aktivasyonu gerçekleştirdiğinizde üyeliğiniz de onaylanmış oluyor. Daha sonra dilediğiniz gibi "Dashboard" kısmında bulunan "Create Form" butonu ile istediğiniz kriterlere göre form oluşturabiliyorsunuz. Bir formda bulunabilecek hemen hemen her türlü sütuna "insert" kısmından ulaşabiliyorsunuz. Eklediğiniz her sütuna dilediğinizi yazabiliyor, karşı taraftan öğrenmek istediğiniz soruları ekleyebiliyorsunuz. Formunuzun tasarımını da kendinize göre özelleştirebiliyorsunuz.

1 dakika gibi bir sürede oluşturduğum formun ekran görüntüsüne bakarak demek isteyeceğimi anlayacaksınız. 

Böyle bir formu oluşturduktan sonra paylaşım yapacağınız yere özel linkler oluşturuyor. Yani size verilen linki isterseniz başkalarıyla paylaşabiliyorsunuz veya embed linki ile formu sitenize gömebiliyorsunuz. Eğer size özel bir domain kullanmak isterseniz, daha önce de belirttiğim gibi premium üye olmanız gerekiyor. 

Tally'ye buradan göz atabilirsiniz. Platformun çok fazla alternatifi olsa da bence kullanım kolaylığı ve sade tasarımı Tally'ye bir şans vermenizi sağlayacaktır. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.