DgPays, EBRD ve Goldman Sachs'ten 300 milyon doların üzerinde bir değerleme ile yatırım aldı [Duyum]

DgPays, yaklaşık 1 yıl süren görüşmelerin ardından Goldman Sachs ve Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası'ndan (EBRD) yatırım aldı.
DgPays, EBRD ve Goldman Sachs'ten 300 milyon doların üzerinde bir değerleme ile yatırım aldı [Duyum]

Yeni nesil ödeme sistemleri üzerine çözümler sunan yerli bir girişim olarak karşımıza çıkan DgPays, önemli bir yatırım aldığını duyurdu. Edindiğimiz bilgilere göre DgPays, yaklaşık 1 yıl süren görüşmelerin ardından Goldman Sachs ve Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası'ndan (EBRD) yatırım aldı.

Yapılan yatırımın ne kadar olduğu veya şirket değerlemesi ile ilgili finansal detayların paylaşılmadığını da belirtelim. Fakat aldığımız duyumlara göre söz konusu yatırım 300 milyon doları aşan bir değerleme üzerinden yapılmış durumda. 

Alınan yatırım ile ilgili açıklamalarda bulunan DgPays kurucusu ve CEO’su Serkan Ömerbeyoğlu, kuruluşundan bu yana hızlı bir büyüme gösteren ve fark yaratan DgPays’in Goldman Sachs ve EBRD yatırımı ile daha da güçleneceğini belirtti.

Şirketin, sunduğu yenilikçi teknoloji ve çözümlerle kısa sürede fintech alanında önemli uluslararası yatırımcıların dikkatlerini çekmeyi başardığını da paylaşan Ömerbeyoğlu, dünyanın en önemli finans kuruluşlarının ilgi odağı olmaktan dolayı mutlu olduklarını da aktardı.

Goldman Sachs Varlık Yönetimi Birimi adına konuşan Max Klimov ise teknoloji adaptasyonu, yüksek genç nüfusu, finans ve teknoloji alanlarındaki kaliteli insan kaynağı ile Türkiye fintech alanında büyüyeceğine inandıkları bir pazar olduğunun altını çizdi.

DgPays’in bu kadar kısa süre içerisinde büyük ölçekli bir ödeme sistemi şirketi haline gelmesi ve pazardaki önemli oyuncular ile stratejik ortaklıklara gitmesinden çok etkilendiklerini belirten EBRD'den Maria Barsuk, EBRD olarak yatırım yaptıkları ülkelerdeki dijital dönüşümü ve yenilikçi tüketici çözümlerini destekleyerek söz konusu ülkelerin ekonomik gelişimine de katkı sağladıklarına inandıklarını da paylaştı.

2017 yılında Serkan Ömerbeyoğlu tarafından kurulan DgPays, başta bankalar, e-para şirketleri, mobil ağ operatörleri, sigorta şirketleri ve lojistik şirketleri tarafından kullanılıyor. 55 milyon debit/ön ödemeli kart, 23 bin ATM ile 300 bine yakın işyerinde kullanılan Android POS ve Soft POS’tan oluşan bir çözüm ve hizmet ekosistemine sahip olan girişim, 2020 yılının Ağustos ayında Doğuş Grubu’na ait  ZUBİZU ile ortaklık da yaptı.

ATM, Pos, Ön Ödemeli Kart, Debit kart yönetim yazılım ve hizmetleri gibi geleneksel ödeme teknolojilerinin yanı sıra, dijital platformlar, elektronik cüzdan, ödeme geçiti altyapıları, mobil ödeme teknolojileri, NFC, QR, yeni nesil POS ve ödeme kabul eden teknolojiler ile ödeme sistemi ihtiyaçları için de çözümler sunan DgPays, bu çözümlerin kullanıldığı platformların işletimini de yapıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.