Yatırım alan mobil oyun girişimi Cube Games, 50 milyon kullanıcıya ulaşmayı hedefliyor

Bu haberimizde hem Cube Games'in aldığı yatırıma hem de girişimin bugüne kadar neler yaptığına yakından bakacağız.
Yatırım alan mobil oyun girişimi Cube Games, 50 milyon kullanıcıya ulaşmayı hedefliyor

Mobil platformlar için hem Hyper-Casual hem de Casual türünde oyunlar üreten bir oyun stüdyosu olan Cube Games, yeni bir yatırım aldığını duyurdu. Bu haberimizde hem Cube Games'in aldığı yatırıma hem de girişimin bugüne kadar neler yaptığına yakından bakacağız.

2017 yılında Şevket Bedir tarafından kurulan Cube Games, şu an için 22 kişilik bir ekip tarafından yönetiliyor. 2018 yılında yayıncı aracılığı ile pazara sunduğu Blackship Royale ve Pick The Gold oyunları ile 10 milyondan fazla kullanıcıya ulaşan Cube Games, oyunları ile ABD App Store'da top 30'a girmeyi de başardı.

2020 yılında ise kendi yayınladığı Wax Inc. oyunu ile USA Top Chart’a girerek 2 milyon kullanıcıya ulaşan Cube Games, iOS platformunda 40'ı aşkın oyuna sahip. Bu oyunların sadece 2 tanesinin Android platformunda yer aldığını da ekleyelim. Girişimden edindiğimiz bilgilere göre ilerleyen süreçte yayınlanacak olan Cube Games oyunları hem Android hem de iOS platformları için yayınlanacak.

Şu an 6 yeni oyun projesi üzerinde çalışan Cube Games, ilerleyen dönemde 50 milyon kullanıcıya ulaşmayı da hedefliyor. Gelelim Cube Games'in aldığı yatırıma. Girişim tarafından edindiğimiz bilgilere göre hem ekibini büyütmek hem de uzun vadeli planlarını gerçekleştirmek için yatırım alan Cube Games, bu yatırımı Dora Capital, BA Ventures, Turgut Konukoğlu, Özhun Olgar ve Orkun Olgar gibi isimlerden aldı.

Cube Games'e ne kadar yatırım yapıldığı veya şirket değerlemesi ile ilgili finansal detayların paylaşılmadığını da ekleyelim. Oyun içi satın alma seçenekleri ve reklam gösterimleri üzerinden gelir elde eden Cube Games, ilerleyen süreçte iOS platformunun yanı sıra Android platformuna da ağırlık vererek büyümesini hızlandırmayı hedefliyor.

Bildiğiniz üzere ülkemizde özellikle mobil oyun alanında çok büyük başarılara imza atmış şirketler mevcut. Cube Games, hem kendi markasını büyütmeyi hem de ülkemizin yazılım dünyasındaki konumuna katkıda bulunmayı hedefliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.