Marketler için sipariş otomasyonu çözümü sunan Shelf Engine, 41 milyon dolar yatırım aldı

Alınan 41 milyon dolarlık yatırım ile birlikte Shelf Engine'in bugüne kadar aldığı toplam yatırımın 58 milyon dolar seviyelerine ulaştı.
Marketler için sipariş otomasyonu çözümü sunan Shelf Engine, 41 milyon dolar yatırım aldı

Marketler için yapay zeka destekli bir envanter platformu olarak hizmet veren Shelf Engine, yeni bir yatırım aldığını duyurdu. Girişim tarafından yapılan açıklamalara göre Shelf Engine, B serisi yatırım turunda 41 milyon dolar yatırım aldı.

41 milyon dolarlık B serisi yatırım turu General Catalyst liderliğinde gerçekleşti. General Catalyst'in yanı sıra 41 milyon dolarlık yatırım turuna GGV Capital, Foundation Capital, 1984 Ventures, Correlation Ventures, Founders’ Co-op, Soma Capital, Firebolt Ventures ve Initialized Capital'ın katıldıklarını da belirtelim.

Bugüne kadar 6 yatırım alan Shelf Engine, en son geçtiğimiz yılın Temmuz ayında GGV Capital liderliğinde 12 milyon dolar yatırım almıştı. Alınan 41 milyon dolarlık yatırım ile birlikte Shelf Engine'in bugüne kadar aldığı toplam yatırımın 58 milyon dolar seviyelerine geldiğini de paylaşalım.

Sunduğu sipariş otomasyon çözümü ile ürün israfını azaltarak marketlerin daha fazla kar elde etmelerini sağlayan Shelf Engine, 2015 yılında Bede Jordan ve Stefan Kalb tarafından Seattle'da kuruldu.

Yapay zeka ve makine öğrenimi teknolojilerini kullanan Shelf Engine, çabuk bozulabilen gıdalara yönelik talebi tahmin ederek bu tahminlere göre stok yapılmasını ve israfın azaltılmasını sağlıyor. ABD genelinde 85 müşteriye sahip olan Shelf Engine, şu an için 2 bini aşkın market tarafından da kullanılıyor.  Şu an için 145 kişilik bir ekibe sahip olan girişim, aldığı yatırımla birlikte ekibini büyütmeyi de hedefliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.