Yeni nesil dijital banka Fondeadora, 14 milyon dolar yatırım aldı

A serisi yatırım turu ile ilgili önemli açıklamalarda bulunan Fondeadora, 2020 yılının Ağustos ayında aldığı 14 milyon dolar yatırıma ek olarak 14 milyon dolar yeni yatırım aldığını duyurdu
Yeni nesil dijital banka Fondeadora, 14 milyon dolar yatırım aldı

Bankacılık ve finans dünyasının geleceği olarak görülen yeni nesil dijital bankalar yatırımlar almaya devam ediyor. Meksika merkezli bir Challenger bank olarak hizmet veren Fondeadora, geçtiğimiz Ağustos ayında A serisi yatırım turunda 14 milyon dolar yatırım aldı.

Bugün A serisi yatırım turu ile ilgili önemli açıklamalarda bulunan Fondeadora, 2020 yılının Ağustos ayında aldığı 14 milyon dolar yatırıma ek olarak 14 milyon dolar yeni yatırım aldığını duyurdu. Kısacası Fondeadora'nın A serisi yatırım turunun büyüklüğü 28 milyon dolara ulaştı. Alınan yeni yatırım ile ilgili açıklamalarda bulunan Fondeadora kurucu ortağı ve CEO'su Norman Müller, alınan iki yatırım arasında şirket değerlemelerinin iki katına ulaştığını paylaştı.

14 milyon dolarlık ek yatırım Portag3, Google'ın Gradient Ventures'ı, melek yatırımcılar Gokul Rajaram ve Anatol von Hahn tarafından yapıldı. Geçtiğimiz Ağustos ayında gerçekleşen 14 milyon dolarlık yatırım turuna Y Combinator, Scott Belsky, Sound Ventures, Fintech Collective ve Ignia'nın katıldığını da belirtelim.

2018 yılında Gus Alvarez Moreno, Norman Muller, ve Rene Serrano tarafından Mexico City'de kurulan Fondeadora, geleneksel bankacılık sisteminin verimsizliğini ortadan kaldırma hedefi ile kuruldu. Kullanıcılarının banka hesabı oluşturmasına olanak tanıyan Fondeadora, hesap oluşturulduktan kısa süre sonra kullanıcılarına Mastercard banka kartları sağlıyor. Fondeadora platformunda açılmış 150 binin üzerinde hesap olduğunu da paylaşalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.