Elon Musk, NFT temalı yeni şarkısını NFT olarak satışa çıkarıyor

Elon Musk, eşi Grimes'ın ardından NFT piyasasına giriyor. Yakın zamanda tek bir NFT eserini 69 milyon dolara satan Beeple, paylaştığı mizahi bir tweet ile Musk'ın eserini 69 milyon dolara alabileceğini açıkladı.
Elon Musk, NFT temalı yeni şarkısını NFT olarak satışa çıkarıyor

Başta Bitcoin ve Dogecoin olmak üzere kripto para piyasasını attığı tweetler ile hareketlendiren Tesla CEO'su Elon Musk, NFT (non-fungible token) piyasasına giriş yaptı. Musk, Twitter'da paylaştığı iki dakikalık bir videoyu, NFT formatında satışa sunacağını açıkladı. Musk tweette: " NFT hakkındaki bu şarkıyı NFT olarak satıyorum." dedi. 

Video ne anlatıyor? 

Göz alıcı videoya eşlik eden tekno müzik, NFT ile ilgili şarkı sözlerine sahip. Şarkı sözlerini çevirdiğimizde Elon Musk'ın o tanıdık mizahi yaklaşımıyla karşılaşıyoruz: 

"NFT, Sizin gösterişiniz için,

Bilgisayarlar asla uyumaz, 

Doğrulanmış, garantili, NFT"

Bu arada videoda yer alan NFT temalı kupanın üstünde Ay'ın yer alması, kripto para dünyasında fiyatların görülmemiş rakamlara çıkacağını ifade eden "to the moon" terimine bir gönderme olarak kullanıyor. Kupanın üzerinde yer alan "HODL" ifadesinin hikayesi ise; Bitcoin 2013'te yaşadığı düşüşe dayanıyor.

2013'te bir forum kullanıcısı, bitcoin fiyatları çakılma yaşarken, sarhoş ve hüzünlü bir şekilde bitcoin'i satmayacağını aksine elinde tutacağını (hold) açıklamıştı. Kripto para topluluğu arasında memeleşen bu ifade özellikle kullanıcının yaptığı yazım yanlışı "HODL" ile anıtlaştı. Elindeki bitcoin'i ömür boyu satmayacağını, uzun vadeli yatırımcı olduğunu belirtmek isteyenler "HODL" ifadesini kullanıyor. 

Elon Musk'ın müzik dünyası 

Elon Musk'ın paylaştığı müzik, pek çok kişiyi tereddüte düşürdü. Bu Musk tarafından yapılan bir şaka olabileceği gibi gerçek bir müzik üretimi de olabilir. Zira Musk geçen yıl Soundcloud'da Don't Doubt ur Vibe isimli bir EDM yayınlayarak en çok dinlenen 10 şarkı arasında yer almıştı. Hatta Roddy Ricch ve Juice WRLD gibi alanında ünlü sanatçılar, Musk'ın şarkısını beğenmişti. 

Elon Musk'ın yeni şarkısının hangi NFT pazar yerinde satışa sunulacağı henüz bilinmiyor. Ancak Musk'ın eşi Grimes'ın adımlarını takip ettiğini düşünürsek; NiftyGateway'de yer alabileceğini söyleyebiliriz. Grimes'ın WarNymph isimli dijital sanat koleksiyonunun satışları üzerinden 5.8 milyon dolar gelir elde ettiğini hatırlatalım

Eserin NFT pazaryerinde yerini almasıyla, koleksiyonerlerin ve hayranların sıkı bir kapışma yaşacağını söyleyebiliriz. Hatta yakın zamanda tek bir NFT eserini 69 milyon dolara satan Beeple, paylaştığı mizahi bir tweet ile Musk'ın eserini 69 milyon dolara alabileceğini açıkladı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.