Yerli sosyal medya tasarım uygulaması Clay, İtalya merkezli uygulama yayıncısı Plexagon tarafından satın alındı

Aldığımız bilgilere göre şirketlerin, kişilerin ve sayfalarını, hesaplarını geliştirmek isteyenlerin kolay tasarım yapmasına yardımcı olan Clay, İtalya merkezli uygulama ve oyun yayıncısı Plexagon tarafından satın alındı.
Yerli sosyal medya tasarım uygulaması Clay, İtalya merkezli uygulama yayıncısı Plexagon tarafından satın alındı

Alptekin Can, Enes Uz tarafından geliştirilen sosyal medya tasarım uygulaması Clay'den daha önce sizlere detaylı bir şekilde bahsetmiştik. Aldığımız bilgilere göre şirketlerin, kişilerin ve sayfalarını, hesaplarını geliştirmek isteyenlerin kolay tasarım yapmasına yardımcı olan Clay, İtalya merkezli uygulama ve oyun yayıncısı Plexagon tarafından satın alındı.

Satın almanın detaylarının net bir şekilde paylaşılmadığının altını çizelim. Ancak şu anda Clay'in LinkedIn sayfasına baktığımızda Plexagon tarafından satın alındığını açık bir şekilde görebiliyoruz.

Sadece iOS kullanıcılarının erişebildiği Clay, hem ücretsiz şablonlar sunuyor hem de premium üyelik paketlerine sahip. Premium üyelikte kullanıcıdan yıllık 19,99 TL isteniyor. Eğer memnun kalınmazsa 30 gün içinde para iadesi de yapılıyor. Geçtiğimiz yılın temmuz ayında Clay'in haberini yaptığımız zaman uygulamayı indirilenlerin sayısı 800 bini, Clay'i ücretli kullananların sayısı ise 15 bini geçmişti. Plexagon satın almasıyla, halihazırda globalde kullanılan uygulamanın daha farklı kitlelere ulaşabileceğini söylemek mümkün.

Birçok farklı dilde kullanılabilen Clay'in şu anda App Store'daki puanı 4.6 civarında. Platformun, ABD'den, Avrupa'dan, Asya'dan ve MENA bölgesinden kullanıcıları bulunuyor. 

Merkezi İtalya'nın Milano şehrinde bulunan Plexagon ise uygulamalarının bugüne kadar 10 milyondan fazla indirildiğini söylüyor. Ayrıca Plexagon'un sahip olduğu uygulamalarının puanlarının ortalaması da 4.7 olarak açıklanıyor. Clay'in yanı sıra Preseters, Parallax, Motivation, Pizza Empire, Good Fonts, Fonts Keyboards & Cool Art Fonts, Black Humor, Truth or Dare, Drink and Tell gibi uygulamalar da Plexagon bünyesinde yer alıyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.