Bitcoin ilk defa 60 bin doların üzerini gördü

Toplam piyasa değeri geçen ay 1 trilyon doları aşan Bitcoin ilk defa 60 bin doların üzerine çıktı.
Bitcoin ilk defa 60 bin doların üzerini gördü

Şubat ortasında ilk defa 50 bin doları aşan Bitcoin, ilk defa 60 bin doların üzerine çıkarak yeni bir rekor kırdı. Son aylarda Square ve MicroStrategy yatırımlarıyla değer artışı yaşayan Bitcoin, bu yeni yükselişini ABD'de covid-19 salgını nedeniyle kabul edilen 1,9 trilyon dolarlık teşvik paketine borçlu. 

Teşvikten yararlanacak pek çok kişi, aldıkları yardımı Bitcoin yatırımı olarak değerlendirmeyi planlıyor. Geçtiğimiz aylarda özel şirketlerin yaptığı yatırımlar ve bireysel yatırımcıların piyasalardaki ekonomik durgunluk nedeniyle kripto para birimlerine yönelmesi, Bitcoin'in piyasa değerini önemli seviyede artırdı. Bitcoin'in toplam piyasa değeri geçen ay 1 trilyon doları aştı. 

Pandemi başlangıcında yani 13 Mart 2020'de 3080 dolar olan Bitcoin, 1 sene sonunda 20 kat artarak 60 bin doların üzerine çıkmayı başardı. Şimdiye kadar yaşanan dalgalanmalar Kripto para dünyasının önemli anonim yorumcularından Plan B'nin çıkardığı Stock to Flow modelini harfiyen takip etti. Plan B'nin aktardıklarına göre Bitcoin yıl sonunda 250 bin dolara ulaşacak. 

Bu arada MicroStrategy'nin 1.026 Milyar dolara 19,452 Bitcoin aldığını Square'in ise Bitcoin'e 170 milyon dolar yatırım yaptığını hatırlatalım. Her iki şirketin de Bitcoin yatırımlarını artırmaya devam edeceğini belirtelim. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.