Lonca Girişimcilik Merkezi'nin 6. dönemine seçilen 12 girişim belli oldu

Genel ve Fintech olmak üzere iki kategoride başvuruların alındığı 6. dönemde, toplamda 400’e yakın başvuru gerçekleşti.
Lonca Girişimcilik Merkezi'nin 6. dönemine seçilen 12 girişim belli oldu

Kuveyt Türk tarafından kurulan Lonca Girişimcilik Merkezi'nin 5. dönem Demo Day'inde sunum yapan girişimleri geçtiğimiz yılın Ekim ayında sizlere aktarmıştık. Edindiğimiz bilgilere göre Lonca Girişimcilik Merkezi'nin 6. dönemine seçilen 12 girişim belli oldu.

Genel ve Fintech olmak üzere iki kategoride başvuruların alındığı 6. dönemde, toplamda 400’e yakın başvuru gerçekleşti. Başvurular arasında seçilen 12 girişime, altı aylık eğitimin yanı sıra 40 bin TL’ye kadar hibe ve Ar-Ge desteği gibi imkanlar da sunulacak.

10 Mart 2021 tarihinden itibaren online eğitime başlayan 6. dönem girişimcileri, 11 Mart’ta online olarak gerçekleştirilen GoDay programına katılarak girişimlerini de anlattı. 6. döneme seçilen girişimler arasında teknoloji, sağlık, eğitim, yapay zeka, siber güvenlik ve finans gibi alanlarda çözümler sunan girişimler yer alıyor.

Kuveyt Türk yöneticilerinden ve Lonca Girişimcilik Merkezi mentorlarından oluşan toplam 15 jüri üyesinin girişimleri, inovatif fikir, uygulanabilir ürün veya hizmet, ölçeklenebilir iş modeli, pazar potansiyeli ve güçlü bir gelir-fayda modeli gibi birçok kriteri göz önünde bulundurarak değerlendirdiğini de ekleyelim.

Hem girişimcilerine hem de ülkemize değer katma vizyonumuzla çalışmalarını salgın döneminde de sürdürdüklerini dile getiren Kuveyt Türk Strateji ve İnovasyon Grup Müdürü ve Lonca Girişimcilik Merkezi Yönetim Komitesi Üyesi Dr. Selman Ortaköy, 6. dönem eğitimleri için girişimcileri ile tekrar bir araya geldikleri için çok mutlu olduklarını paylaştı.

Bugüne kadar 2 binin üzerinde başvuru alırken ilk beş dönemde toplam 49 girişimciyi Lonca’dan mezun ettiklerini de paylaşan Ortaköy, yeni dönemdeki yüzlerce başvuru arasından seçtikleri 12 girişime baktığımızda, pandeminin de etkisiyle eğitim ve sağlık alanındaki projelerin arttığını gözlemlediğimizi de dile getirdi. 6. dönem girişimlerinin 5 Ağustos 2021 tarihinde mezun olacaklarını ve programın 7. döneminin başvurularının Haziran ayında açılacağını da ekleyelim.

Lonca Girişimcilik Merkezi'nin 6. dönem girişimleri

Car4Future: Elektrikli araçlar için blok zinciri teknolojisiyle geliştirilen enerji paylaşım ağı yazılımı ve enerji transfer donanımı.

CezerUni: Hastanelerde yatan veya evde bakım hizmeti alan hastaların ateş, nabız, tansiyon gibi vital bulgu değerlerini uzaktan 24 saat takiple analiz eden, gerekli durumlarda sağlık personeline haber veren, el bileği ve işaret parmağına takılan giyilebilir bir tıbbi cihazdır. CezerUni ile sağlık personellerine olası bulaş riskinin minimize edilmesi de hedeflenmektedir.

Clickatory: Dijital ürünler kategorisinde faaliyet gösteren bir pazaryeri platformudur. Girişim, web tasarımlarından kullanıma hazır yazılımlara, stok medya dosyalarından tasarım kitlerine kadar, dijital ürün geliştiricileri ile bireysel ve kurumsal kullanıcıları güvenli ve global bir platformda buluşturmayı amaçlıyor.

iLuno: Sınavlara hazırlanan adaylar için kişisel bir kariyer asistanı.

Innoflux: Flux Braille, görme engelli bireylerin basılı metinlere anlık erişimini, not alabilmelerini ve cihazlar arası metin paylaşabilmelerini sağlayan portatif bir cihaz projesi.

NudgeLab: Mottosu “gözlendiğini bilen değişir” olan NudgeLab, kredi müşterilerine yönelik akıllı uyarı ve gözetim sistemleri geliştiren bir platform.

Payeni: Şirketler için kurumsal indirim anlaşmaları yaparak çalışanları geniş bir ayrıcalık ağına eriştiren dijital cüzdan ve kurumsal ayrıcalık platformu.

Sweephy: Farklı kaynaklarda bulunan şirket verilerinin (finansal veriler, sipariş verileri, kullanıcı verileri, yapısal olmayan veriler) NLP teknikleri ile alan bilgisi katılarak ve veri içeriği doğrultusunda makine öğrenimiyle modellenerek otonom olarak temizlenmesini sağlar.

TheClico: B2B çözüm odaklı firmaların, kendileriyle ilgili yüzlerce farklı web platformundan gelen geri bildirim, şikayet ve değerlendirmeleri anlık olarak tek bir noktadan takip edilmesini sağlayan bir uygulama.

Varsapp: Varsapp, kullanılmayan eşyaların güvenli bir şekilde kiralanabileceği bir platformu.

Vivente: Diyabet kaynaklı göz hastalıklarının erken teşhisi için yapay zekâ çözümleri geliştiren Vivente’nin ürünü Ocellus, retina görüntülenmesinde kullanılan bir kamera ve bu kamerayla entegre olarak çalışan bir hastalık analiz yazılımından oluşmaktadır. 

VulnHero: BT altyapısını kendisi yöneten kurumların güvenlik açıklarını ve güvenlik yamalarını daha kolay takip etmelerine ve yönetmelerine yardımcı olan bulut tabanlı bir yazılım servisi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.