Kripto para işlem platformu FalconX, 50 milyon dolar yatırım aldı

American Express'in de aralarında bulunduğu önemli şirketlerin gücünü alan kripto para işlem platformu FalconX, Tiger Global ve B Capital Group'tan 50 milyon dolar yatırım aldı.
Kripto para işlem platformu FalconX, 50 milyon dolar yatırım aldı

American Express, Coinbase Ventures gibi şirketlerin desteklediği kripto para işlem platformu FalconX, Bloomberg'ün paylaştığına göre Tiger Global ve B Capital Group'tan 50 milyon dolar yatırım aldı. Ancak bu yatırımın şu anda resmi olmadığını ve konuya yakın kişilerden alınan bir bilgi olduğunu da hatırlatalım.

San Mateo, Kaliforniya merkezli FalconX'in değerlemesinin yeni yatırımla beraber yaklaşık 675 milyon dolara ulaştığı da söylentiler arasında. Yeni yatırım, American Express'in girişim kolu tarafından aralık ayında yapılan yatırımın ardından geldi. FalconX'in mevcut yatırımcıları arasında Accel, Coinbase Ventures, Accomplice, Lightspeed ve Fidelity Investments'ın ana şirketi olan FMR LLC ve Avon Ventures gibi şirketler bulunuyor. 

Krishna Yarlagadda, Prabhakar Reddy, Raghu Yarlagadda tarafından 2018 yılında hayata geçirilen FalconX, kripto para ticareti konusunda hepsi bir arada bir çözüm sunuyor ve platformun teknolojisi şu anda yüzlerce kurumun milyarlarca dolarlık kripto para birimi ticareti, kredisi ve takas işlemlerini gerçekleştirmesini sağlıyor.

FalconX kendini, gizli ücretleri ortadan kaldırmak için veri bilimini kullanarak hızlı ve güvenilir uygulama sağlayan bir dijital varlık alım satım platformu olarak tanımlıyor. FalconX'in ABD, Hindistan ve Malta'da ofisleri bulunuyor. Platform, 250'den fazla kurumsal müşteriye hizmet veriyor.

Crunchbase verilerine göre şirket, yeni yatırımla beraber toplamda 67 milyon dolar yatırım aldı. FalconX'in yeni yatırımı ne için kullanacağı henüz belli değil, zira şirketler şu an için konuyla ilgili açıklama yapmaktan kaçınıyor. Mayıs ayında aldığı 17 milyon dolarlık yatırımdan sonra gelirlerinin yüzde 350 oranında arttığını belirten platform, son dönemine ilişkin verileri ise henüz açıklamadı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.