Dock9 satın alması ile İngiltere'ye açılan MagiClick, bu süreçte neler yaşadı?

Kısa süre önce Londra merkezli Dock9'ı satın alan MagiClick'in hem bugüne kadarki yolculuğuna hem de Dock9'ı satın alma sürecine yakından bakıyoruz. 
Dock9 satın alması ile İngiltere'ye açılan MagiClick, bu süreçte neler yaşadı?

Ülkemizdeki önemli dijital teknoloji ve tasarım firmalarından MagiClick'in Londra merkezli Dock9'ı satın aldığını geçtiğimiz Ocak ayında sizlere aktarmıştık. Bugün ise hem MagiClick'in bugüne kadarki yolculuğuna hem de Dock9'ı satın alma sürecine yakından bakacağız. 

1996 yılından beri büyük şirketlerin dijital dönüşüm süreçlerinde önemli roller oynayan bir teknoloji ve tasarım şirketi olarak faaliyet gösteren MagiClick, 160 kişilik bir ekibe sahip. Londra, İstanbul ve Dubai'de ofislere sahip olan MagiClick'ten edindiğimiz bilgilere göre şirket, bugüne kadar 10 ülkede birçok dijital dönüşüm projesine imza attı.

Müşterilerine kullanıcı araştırması ve kullanıcı deneyimi tasarımı sunarak yola çıkan ve sonrasında yazılım geliştirme ve sistem entegrasyonu gibi çözümler sunan MagiClick'in sunduğu çözümler arasında ağırlıklı olarak kurumsal portaller, mobil ve web tabanlı dijital bankacılık uygulamaları, içerik yönetim uygulamaları, intranetler ve elektronik ticaret uygulamaları gibi çözümler yer alıyor. 

MagiClick'in bankacılık ve finans sektöründen tutun da telekom, akaryakıt, havacılık ve gıda gibi sektörlerde hizmet veren müşterileri bulunuyor. MagiClick'in bizlerle paylaştığı bilgilere göre şirket, Türkiye, İngiltere, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri, Lübnan, Mısır ve Azerbaycan'da 30'un üzerinde finans kurumuna hizmet veriyor.

Aralarında Akbank, Denizbank, HSBC, Fibabanka, QNB Finansbank, Garanti BBVA Yatırım, İş Yatırım, Kuveyt Türk, Odeabank, Teb Yatırım, Türkiye Finans, Vakıfbank, Yapı Kredi ve Ziraat Bankası gibi Türkiye’nin önde gelen finansal kurumlarının bulunduğu geniş bir müşteri portföyüne sahip olan MagiClick, yurt dışında ise Bank Audi, First Abu Dhabi Bank ve QNB gibi önemli bankalarla çalıştı.

Halihazırda Birleşik Arap Emirlikleri, Katar ve Lübnan'ın önemli bankalarına dijital iş ortağı olarak hizmet vermekte olan MagiClick'in toplam cirosunun yüzde 25'e yakın kısmının yurt dışından elde edildiğini de belirtelim.

Yaklaşık bir yıldır da daha gelişmiş ve büyük bir pazar olan İngiltere'de ofis açmayı planlayan MagiClick, yaptığı değerlendirmelerde şirket için bu pazara en doğru giriş yönteminin hem organizasyon hem de müşteri anlamında şirkete hızlı bir baz oluşturabilecek bir satın alma işlemi gerçekleştirmek olduğuna karar verdi.

Alınan kararın ardından pazardaki şirketleri araştıran MagiClick, bu araştırma sonucunda müşterileri arasında Aetna, Assurant, Arch Insurance, Castle Trust Bank, Kensington Mortgages, Masthaven Bank, Tradex, Virgin Money gibi önemli finans kurumları bulunan Dock9'a teklif yaptı.

İki şirketin anlaşması ile birlikte ise 2021 yılının Ocak ayında Dock9, MagiClick bünyesine katılmış oldu. Kısa bir entegrasyon sürecinin sonunda, 2021'in ikinci çeyreği içinde ise Dock9'nın artık "MagiClick London" olarak hayatına devam edeceğini de paylaşalım.

Dock9’ın satın alınması temelinde MagiClick'e İngiltere'de halihazırda pazar dinamiklerine hakim ve başarıyla işlemekte olan bir yapıyla entegre olma imkanı sağlıyor. Dock9'nın satın alınmasının bir diğer nedeni ise İngiltere'de özellikle kredi kurumları ve sigorta alanında önemli bir müşteri portföyüne ve bilinirliğe sahip olması.

MagiClick'ten edindiğimiz bilgilere göre bu satın alma işleminin, sıfırdan bir ofis açma ile karşılaştırıldığında şirkete en az 3-4 seneye karşılık gelen bir ivme kazandırdığı düşünülüyor.

Üstlendiği projelere bütünleşik olarak bakıp resmin tümünü görebilme yeteneği ve sektörel deneyimi ile rakiplerinin bir adım önüne geçmeyi hedefleyen MagiClick, önümüzdeki 2 yıl için de İngiltere pazarında yüzde 100'lük bir büyüme sağlayarak halihazırda cirolarının yüzde 25’i düzeyinde olan yurt dışı gelirler payını yüzde 50'nin üzerine çıkarmayı hedefliyor. MagiClick'in uzun dönem planları arasında ise Avrupa’nın önde gelen teknoloji ve dijital deneyim ajanslarından biri olmak yer alıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.