Yenilenmiş elektronik ürünler için yerli pazar yeri: Easycep.com

Yenilenmiş elektronik ürünler için pazar yeri olarak hizmet veren Easycep.com, almış olduğu ikinci el elektronik ürünleri yenileyerek ve 12 ay garanti vererek müşterilere sunuyor. 
Yenilenmiş elektronik ürünler için yerli pazar yeri: Easycep.com

Gelişen teknoloji, beraberinde hızı da getirdi. Artık her sene birden fazla markanın onlarca yeni cihaz modeliyle tanışıyoruz. Bireyler içinse, özellikle ülkemizde bu hıza yetişebilmek nüfusun büyük bir kısmı için ne yazık ki mümkün değil. Sürekli dalganan döviz kurları, ÖTV derken yeni çıkan bir cihazı, hatta eski modelleri bile yurt dışındaki biriminin birkaç kat fazlasına almak durumunda kalıyoruz. Vaziyetin bu şekilde olması da biz tüketicileri, ikinci el cihaz pazarına teşvik ediyor.

Ancak ikinci el cihazların birçoğu garanti kapsamı dışında yer alıyor, ayrıca yeni bir ürün satın aldığımızda aldığımız yerin ne kadar güvenilir olduğu tamamen bizim sezgilerimize kalıyor. Easycep.com adlı platform ise bu sıkıntıların önüne geçmeyi ve ikinci el cihaz pazarına yeni bir soluk getirmeyi hedefliyor.

Easycep.com, yenilenmiş elektronik ürünler için pazar yeri olarak hizmet veriyor. İnsanlar ikinci el elektronik ürünlerini ön fiyat teklifi alarak anında satabiliyorlar. Şirket, almış olduğu ikinci el elektronik ürünleri yenileyerek ve 12 ay garanti vererek müşterilere sunuyor. 

Easycep.com'un cihaz alım-satım süreci

Tüm bu süreçte, öncelikle kişiler bu link üzerinden cihazlarının değerini öğreniyor. Ön fiyat teklifi cihazını satmak isteyen kişi için uygunsa, çıkan kargo kodu ile ücretsiz olarak ürününü veya ürünlerini Easycep.com'a gönderiyor. Gelen cihazların aynı gün içerisinde detaylı bir testi yapılıyor ve son fiyat teklifi müşteriye mesaj ile iletiliyor. Müşteri kendisine gelen mesajla fiyat düşüşü var ise nedeni ile beraber görüyor. Mesaj üzerinden müşteri satış için son onay veya red işlemini yapabiliyor.

Müşteri, onay verirken "24 saatte nakit ödeme", "5 iş gününde nakit ödeme" ve "hediye çeki" olmak üzere üç farklı ödeme seçeneğinden birini de seçiyor. Onay verilen cihazlar yenilenerek satışa sunuluyor. Red verilen cihazlar ise 1 iş günü içerisinde ücretsiz kargo ile müşterilere geri gönderiliyor. 

2,5 yılda 30 bin yenilenmiş cihaz satışı

İsmail Dinçer ve Mehmet Akif Özdemir tarafından 2018 yılında kurulan Easycep.com, şu anda 33 kişilik ekibiyle, 1200 metrekarelik ofisinde faaliyet gösteriyor. Ürünün geliştirilmesinde herhangi bir hazır altyapı kullanılmadığını ve tüm süreci Easycep.com ekibinin ilerlettiğini de belirtelim. 

Platform, hayata geçirildiği günden bugüne, yani 2,5 yılda yaklaşık 30 bin adet yenilenmiş cihaz satışı gerçekleştirdi. Easycep.com'u 2,5 yılda toplam 6 milyon kişi ziyaret etti. Şirket, iki farklı model ile gelir elde ediyor. Bunlardan ilki kendi alıp sattığı cihazlardan elde ettiği gelir iken, diğeri pazar yerinden diğer satıcıların satışlarından aldığı komisyonlar olarak karşımıza çıkıyor. 

Şirket, ülkemizdeki yenilenmiş elektronik ürünler pazarında payını artırmayı ve ithalatın azaltılmasına yardımcı olmayı hedefliyor. Ayrıca 2 yıl içerisinde bölgedeki diğer ülkelere açılmak da Easycep.com'un gelecek planları arasında yer alıyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.