Kripto varlık tabanlı kredi girişimi BlockFi, 350 milyon dolar yatırım aldı

Alınan 350 milyon dolarlık yeni yatırım ile birlikte şirketin değerlemesi ise 3 milyar dolar barajını aştı.
Kripto varlık tabanlı kredi girişimi BlockFi, 350 milyon dolar yatırım aldı

Kripto varlık tabanlı kredi girişimi olan BlockFi'nin 50 milyon dolar yatırım aldığını geçtiğimiz Ağustos ayında sizlere aktarmıştık. Bugün ise yeni bir yatırım aldığını duyuran ABD merkezli girişim, D serisi yatırım turunda 350 milyon dolar yatırım aldı.

Alınan 350 milyon dolarlık yeni yatırım ile birlikte şirketin değerlemesi ise 3 milyar dolar barajını aştı. Hatırlatmak gerekirse geçtiğimiz Ağustos ayında gerçekleşen yatırımda şirketin değerlemesi 450 milyon dolar seviyelerindeydi. 1 yıldan kısa bir süre içince değerlemesini yaklaşık 6,5 kat artıran BlockFi, unicorn olmayı da başardı.

350 milyon dolarlık D serisi yatırım turu Bain Capital Ventures, DST Global partnerleri, Pomp Investments ve Tiger Global'in ortak liderliğinde gerçekleşti. Şirketin eski yatırımcıları konumunda bulunan Valar Ventures, Breyer Capital, Susquehanna Government Products, Jump Capital ve Paradigm'in de yatırım turuna katıldıklarını da paylaşalım.

Flori Marquez ve Zac Prince 2017 yılında kurulan BlockFi, kripto varlıklarıyla krediyi teminat altına alan kripto varlık sahiplerine dolar kredisi sunan bir çözüme sahip. Şirketin güncel verileri ile ilgili açıklamalarda bulunan BlockFi kurucu ortağı Zac Prince, 2020 yılında bir önceki yıla oranla 10 kat büyüdüklerini paylaştı.

2020 yılının sonunda şu ana kadar ise 2 kat büyüdüklerini de dile getiren Prince, aylık gelirlerinin ise 50 milyon dolar seviyelerine ulaştığını da belirtti. Geçtiğimiz Mart ayında 100 çalışana sahip olan BlockFi'nin şu an için 530 çalışanı bulunuyor. 100'ü aşkın ülkede hizmet veren BlockFi, ABD'nin haricinde Arjantin, Birleşik Krallık, Polonya ve Singapur'da ofisleri de sahip.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.