Adobe, M1 işlemcili Apple cihazlar için yüzde 50 daha hızlı çalışan Photoshop'u resmi olarak tanıttı

Adobe, M1 işlemcili Apple cihazlar için Photoshop'u resmi olarak tanıttığını açıkladı. Yeni Photoshop, M1 işlemcili Mac'lerde, Intel Mac'lere göre yüzde 50 daha hızlı çalışacak.
Adobe, M1 işlemcili Apple cihazlar için yüzde 50 daha hızlı çalışan Photoshop'u resmi olarak tanıttı

https://

Adobe, kaleme alınan blog yazısında M1 işlemcili Apple cihazlar için Photoshop'u resmi olarak tanıttığını açıkladı. Photoshop Ürün Yönetimi ve Ürün Stratejisi Başkan Yardımcısı Pam Clark, yapılan dahili testlerin, en yeni Mac'leri kullanan müşteriler için Photoshop uygulaması genelinde önemli performans kazanımları sağladığını gösterdiğini söyledi.

Adobe, bu güncelleme ile iPad'de iki önemli yeni Photoshop özelliği de sunuyor. Bunlardan ilki "Bulut Belgeleri Sürüm Geçmişi", diğeri ise Bulut Belgelerine offline erişim özelliği. Bunlara ek olarak Adobe, Camera Raw eklentisinde yeni bir süper çözünürlük özelliğine sahip. Bu özellik, tek bir tıklama ile bir görüntünün çözünürlüğünü artırmak için makine öğrenimi teknolojisini kullanıyor ve her zamankinden daha yüksek kaliteli sonuçlar üretiyor. 

Intel Mac'lere göre yüzde 50 daha hızlı olacak

Bundan sonra Photoshop, M1 işlemcisi tarafından desteklenen Mac'lerde resmi olarak çalışacak. Yapılan testler sonucunda yeni Photoshop'un M1 işlemcili Mac'lerde, Intel Mac'lere göre yüzde 50 daha hızlı çalıştığı ortaya çıktı. Adobe'un açıklamasına göre bu hız, dosyaları açma ve kaydetme, filtreleri çalıştırma konu seçme gibi işlemlerde fazlasıyla hissedilecek. Pam Clark, bu hızın sadece bir başlangıç olduğunu; iyileştirmelerinin her daim devam edeceğini söylüyor. Ayrıca zaman içinde performansı daha da optimize etmek için Apple ile birlikte çalışmaya devam edeceklerinin altını çiziyor. 

Geliştirmeler devam ediyor

Clark, M1 işlemcili Mac'ler piyasaya çıkar çıkmaz Creative Cloud Masaüstü uygulaması aracılığıyla dağıttıklarını; bunun da Photoshop'u geliştirmeye yardımcı olmak için müşterilerden kritik geri bildirimler almalarını sağladığını söylüyor. Ancak uygulamadan hala bazı eksik özellikler olduğu da belirtiliyor ve şirket, en kısa zamanda bu eksiği kapatacağını söylüyor.

Apple, M1 işlemcili cihazlarını tanıtırken hız konusunda epey iddialıydı ve görsel çözünürlüğün kalitesinin üzerinde fazlasıyla durulmuştu. Anlaşılan yeni Photoshop'u kullanan M1 işlemcili Apple cihaz kullanıcıları, bu hızı ve kaliteyi fazlasıyla hissedecek. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.