Gig ekonomisine odaklanan insurtech Zego, 150 milyon dolar yatırım alarak değerlemesini 1,1 milyar dolara çıkardı

Zego, DST Global ve General Catalyst liderliğindeki yeni yatırım turunda 150 milyon dolar yatırım aldı. Yeni yatırımla beraber şirketin değerlemesi 1,1 milyar dolara ulaştı ve Zego, Avrupa'nın yeni unicorn'u oldu.
Gig ekonomisine odaklanan insurtech Zego, 150 milyon dolar yatırım alarak değerlemesini 1,1 milyar dolara çıkardı

Son dönemde insurtech girişimlerinin ne denli yükselişte olduğundan sıklıkla bahsediyoruz. Geçtiğimiz günlerde Oscar Health'in başarılı halka arzı bunun en önemli örneklerinden biri olmuştu; biz de bu halka arzı ve çok daha fazlasını detaylı bir şekilde sizlere aktarmıştık. Şimdi ise insurtech konusunda gözleri üzerine çeken başka bir girişim var; gig ekonomisine odaklanan Zego.

Webrazzi'yi yakından takip edenler geçtiğimiz haftalarda yayınladığımız Zego'nun DST Global ile 150 milyon dolarlık yatırım için görüştüğü haberine de aşinadır. Şimdi ise bu görüşmelerin sonuçlandığını ve Zego'nun DST Global ve General Catalyst liderliğindeki yeni yatırım turunda 150 milyon dolar yatırım aldığını söyleyebiliriz. Ancak bu yatırımın en önemli getirisi, şirketin değerlemesini 1 milyar doların üzerine çıkarıp Zego'yu unicorn şirket ünvanına ulaştırmış olması. Zira 1,1 milyar dolarlık değerlemesi sayesinde Avrupa'nın en yeni unicorn şirketi de Zego oldu.

Şirket, aldığı yatırımı global genişlemesini hızlandırmak için kullanacağını söylüyor. Şu anda 265 kişilik ekibiyle faaliyet gösteren Zego, 2021'in sonunda iş gücünü ikiye katlamayı hedefliyor. 

2016 yılında kurulan Zego, dakikadan dakikaya ve yıllık kapsama kadar esnek sigorta ürünleri sunan bir girişim olarak faaliyet gösteriyor. Zego'nun kurucu ortakları Harry Franks ve Sten Saar, daha önce Deliveroo için çalışıyordu. Zego şu anda Uber, Deliveroo, Just Eat, Uber Eats, Freenow, Bolt, Stuart, Gophr, GoGetters gibi haberlerimizde sıklıkla kaleme aldığımız şirketlere hizmet sağlıyor. Kısacası şirketin kurucularının edindiği deneyim müşteri seçimine de yansıyor.

Şirket, daha önce Balderton Capital ve DST Global'ın ortağı olan Tom Stafford gibi yatırımcılardan 51 milyon dolar yatırım almıştı. Diğer mevcut destekçileri arasında ise Latitude, Target Global ve TransferWise'ın kurucu ortağı Taavet Hinrikus yer alıyor. Zego, kurulduğundan bu yana 110 binden fazla araca 230 milyon saatin üzerinde sigorta koruması sağladığını iddia ediyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.