Güntulu Peker: "Bir sene içinde Sahibinden ekibine 220 kişi katıldı"

Sahibinden, aday deneyimi sürecini de uçtan uca dijital olarak yeniden tasarladı, şirkette görüşmeler online olarak devam ediyor.
Güntulu Peker:

Sahibinden pandemi döneminde ekibe yeni katılan çalışanların işlerine kolaylıkla adapte olmaları için başlangıç, oryantasyon ve adaptasyon aşamalarını içeren “yeni başlayan çalışan deneyimi”ni dijital platform üzerinde yeniden inşa etti. 360 derece görüntüleme teknolojisiyle VR ofis turu tasarladı. Şirketin amacı, ekibe yeni gelenlerin ofis yaşamını deneyimlemelerini sağlamak.

Şirketin İş Destek'ten Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Güntulu Peker, Mart ayından bu yana 220 kişinin işe ekibe katıldığını söylüyor ve sözlerine şöyle devam ediyor: "Sahibinden'de şu an 750 kişi çalışıyor. Çalışan deneyimi yaşam döngümüzde yer alan, aday deneyimi sürecimizi de uçtan uca dijital olarak yeniden tasarladık, görüşmelerimiz de online olarak devam ediyor." 

"Beş sene sonra tüketim alışkanlıkları değişecek"

Peker, hiç durmadan gelişmekte olan teknolojik ve toplumsal trendler ve yükselen mobil neslin, beş sene sonrasının tüketim alışkanlıklarını yüksek oranda değiştireceğini öngörüyor. Bununla beraber yapay zekâ, robotik teknolojileri, veri bilimi, bulut teknolojileri ve nesnelerin interneti teknolojilerinin iş yapış ve iş alanlarını değiştirerek; pek çok fırsatı çıkaracağını belirtiyor.

Türkiye'deki eğitim kriterlerine bakıldığında teknoloji şirketlerinde çalışacak nitelikte insan kaynağı bulmakta zorlanmadıklarını belirten Peker, "Türkiye’de çok değerli eğitim kurumları mevcut ve bu okullardan mezun olan gençlerimiz Türkiye’de ve dünyada büyük başarılara imza atacak nitelikte. Bununla birlikte teknoloji alanındaki ihtiyaç her geçen gün büyüyor, bu nedenle teknoloji eğitimindeki kalite ve nicelikteki artış; ülke ekonomisine ve katma değerli hizmetlerin üretimine doğrudan etki edecek bir konu. Biz bu bakış açısıyla; insan kaynağını yetiştirme konusunda da sorumluluk alan bir kurumuz. Kariyerine yazılım alanında yön vermek isteyen başarılı genç yeteneklerin yazılım dünyasına adım atmasına fırsat veren dev.akademi Yazılım Maratonu’nun Dördüncüsünü bu yıl online olarak gerçekleştirdik. Yazılım Maratonu’nda başarılı performanslarıyla binlerce aday arasından ilk 10’a giren yıldız yazılımcılar önümüzdeki günlerde sahibinden.com Yazılım Ekibi’nde işbaşı yapacaklar" diye konuşuyor.

Türkiye’de Z kuşağına mensup kişi sayısı 25 milyondan fazla olduğunu belirten Güntulu Peker, "Bu da yükselen mobil nesil ile beraber, 10 sene sonrasının tüketici ve meslek sahiplerinin alışkanlıklarının ve eğilimlerinin köklü bir şekilde değişeceğinin habercisi. Şirkette ihtiyaca yönelik farklı seçenekleri değerlendirmeye, özgür karar almaya, sosyal farkındalık projelerinde yer almaya, yeni fikirleri hayata geçirmeye öncelik vererek; Z kuşağının da anlam bulabileceği pek çok uygulamayı hayata geçiriyoruz" diye konuşuyor. Peker, yeni adaylara mülakat önerilerini sıralayarak sözlerine şöyle son veriyor:

Başvurduğunuz kurum, kurum kültürü ve pozisyon hakkında mülakat öncesinde bilgi sahibi olmanız ve bu bilgilere göre yeteneklerinizi gözden geçirmeniz etkin bir mülakat gerçekleştirmenizi sağlayacaktır. Kurumun iş alanı, vizyonu ve kurum kültürü ile kariyer hedefiniz arasındaki uyum sayesinde potansiyelinizi ortaya çıkararak başarılı işlere imza atabilirsiniz. Öte yandan ilgili pozisyon özelinde; sizi farklı kılan yeteneklerinizi, geçmiş deneyimlerinizdeki başarılarınızı, işinize olan tutkunuzu örneklerle ifade etmeniz de sizi bir adım öne geçirecektir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.