Bağımsız oyun geliştiricisi TinyBuild, 474 milyon dolar değerleme ile halka arz gerçekleştirdi

TinyBuild, 474 milyon dolar değerleme ile Londra Menkul Kıymetler Borsası'nın küçük ve orta büyüklükteki işletmeler için kurulan bir alt pazarı olan AIM Market'te halka arz gerçekleştirdi.
Bağımsız oyun geliştiricisi TinyBuild, 474 milyon dolar değerleme ile halka arz gerçekleştirdi

Seattle merkezli bağımsız oyun geliştiricisi TinyBuild, halka arz gerçekleştirdi. Özellikle 2017 yılında oyuncuların beğenisine sunulan Hello Neighbor oyunu ile tanınan TinyBuild, Alex Nichiporchik ve Luke Burtis tarafından 2011 yılında kuruldu. 

İlk etapta bir Kickstarter kampanyası ile hayata geçirilen TinyBuild, söz konusu kampanyadan 26 bin dolar destek toplayarak ilk oyununu geliştirdi. 2018 ve 2019 yıllarında yatırım da alan TinyBuild, toplamda 18,8 milyon dolar yatırım aldı. 

Kickstarter kampanyasından halka arza kadar uzanan ilginç bir hikayeye sahip olan TinyBuild, 474 milyon dolar değerleme ile Londra Menkul Kıymetler Borsası'nın küçük ve orta büyüklükteki işletmeler için kurulan bir alt pazarı olan AIM Market'te halka arz gerçekleştirdi.

TinyBuild'in aktardığı bilgilere göre girişim, gerçekleşen halka arzdan 49 milyon dolar elde etti. Hisseleri 234 dolardan işlem görmeye başlayan TinyBuild, günü ise 298 dolardan kapattı. Şirketin kapanıştaki değerlemesi ise 600 milyon dolara ulaştı.

TinyBuild'in bugüne kadar AIM Market'te halka arz gerçekleştiren en büyük firma olduğunu da ekleyelim. Halka arz ile birlikte oyun projeleri ile ilgili detaylar da paylaşan TinyBuild, 23 projenin geliştirilme aşamasında olduğunu da duyurdu. Hatırlatmak gerekirse hem PC hem de mobil platformlar için oyunlar geliştiren TinyBuild, bugüne kadar 50'yi aşkın oyun geliştirdi.

Son olarak TinyBuild'in kısa zaman önce 6 oyun stüdyosunu satın aldığını da hatırlatalım. Bu oyun stüdyoları arasında ise We’re Five Games, Hungry Couch, Moon Moose, HakJak Studios, Hologryph ve Eerie Games Studios yer alıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.