Çiftçilere özel sosyal ağ Wefarm, 11 milyon dolar yatırım aldı

Wefarm, çiftçilerin birbirleriyle tanışmalarına, fikir alışverişinde bulunmalarına, birbirlerinden tavsiye almalarına ve hatta ekipman ile malzeme satmalarına bile yardımcı oluyor. 
Çiftçilere özel sosyal ağ Wefarm, 11 milyon dolar yatırım aldı

Gelişen teknoloji, hayatın her alanında kendini göstermeye devam ediyor. İzleme, çalışma, hatta yemek yapmak alışkanlıklarımız bile bu dönemde dijitale evrildi. Dijitalden etkilenen sadece bireyler değil, sektörler de ciddi bir şekilde dijital dönüşümden pay alıyor. Tarım sektöründe de gün geçtikçe dijitalleşmeyi daha fazla hisseder olduk. Ancak Wefarm adlı girişim, tarımın dijitalleşmesine ilginç bir örnek. Çünkü platform, çiftçilerin birbirleriyle tanışmalarına, fikir alışverişinde bulunmalarına, birbirlerinden tavsiye almalarına ve hatta ekipman ile malzeme satmalarına bile yardımcı oluyor. 

Çiftçiler için sosyal ağ olarak tanımlayabileceğimiz Wefarm, TechCrunch'ın paylaştığı Octopus Ventures tarafından yönetilen A Serisi yatırım turunda 11 milyon dolar yatırım aldı. Tura, True Ventures, Rabo Frontier Ventures, LocalGlobe, June Fund ve AgFunder da katıldı. 

2.5 milyondan fazla kullanıcıya sahip

Wefarm aslında pek de yeni bir platform değil, zira kuruluşu 2005 yılına kadar uzanıyor. Ayrıca şirket her ne kadar Londra'da kurulmuş olsa da kullanım bakımından özellikle Doğu Afrika'daki ülkelerin odağında yer alıyor. Şirketin Wefarm SMS adlı özelliği, sosyal ağı sadece web sitesi olmaktan çıkarıyor ve çiftçiler arasında SMS ile iletişimi de sağlıyor. Zaten ücretsiz SMS özelliği, Wefarm'ın Doğu Afrika'da sıklıkla kullanılmasının en önemli nedenlerinden biri. 

Platformun şu anda yaklaşık 400 farklı türde çiftçilikle uğraşan 2.5 milyon kullanıcısı bulunuyor. Şirketin açıkladığı verilere göre ise platform, bugüne kadar 37 milyondan fazla konuşmaya ve 29 milyon dolarlık pazar satışına ev sahipliği yaptı.

Wefarm'ın kurucusu ve CEO'su Kenny Ewan, aldıkları yeni yatırımı daha fazla ülkede faaliyete geçmek, kullanıcı sayısını artırmak ve şu an için sadece web sitesi ile hizmet veren platformun uygulamasını hayata geçirmek için kullanacaklarını belirtiyor. Uygulama için bekleme listesine şu anda platformun web sitesinden ulaşmanın mümkün olduğunu hatırlatalım. Ewan, ayrıca, Wefarm'ın özellikle pandemi döneminde ilgi çektiğini; yüz yüze görüşmelerin azaldığı bu dönemde çiftçiler için bir iletişim platformu olduğunu söylüyor. 

Bugüne kadar 32 milyon dolar yatırım alan platform, ilerleyen dönemde ürün yelpazesini genişletmek de istiyor. Wefarm, kullanıcılara, uygulanabilir iş modelleri, fiyatlandırma modelleri ve olgunlaşma dönemleri gibi belirli konular hakkında daha fazla veri sağlayacağı ürünler üzerinde çalışıyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.