Akıllı bebek çorabı üreticisi Owlet, 1,1 milyar dolarlık SPAC anlaşmasıyla halka arz ediliyor

Ebevenynler, Owlet ile bebeklerin nabız ve oksijen seviyesi gibi hayati önem arz eden ölçümlerini akıllı telefonlarından veya bilgisayarlarından takip edebiliyor. İlk olarak 2013 yılında sizlere aktardığımız Owlet, şimdilerde halka arza hazırlanıyor.
Akıllı bebek çorabı üreticisi Owlet, 1,1 milyar dolarlık SPAC anlaşmasıyla halka arz ediliyor

Akıllı çoraplarla bebeklerin sağlığının korunmasını hedefleyen Owlet'ten ilk olarak 2013 yılında sizlere bahsetmiştik. Ebevenynler, Owlet ile bebeklerin nabız ve oksijen seviyesi gibi hayati önem arz eden ölçümlerini artık akıllı telefonlarından veya bilgisayarlarından takip edebiliyor.

Evde bir nabız oksimetresi yapmayı uman bir çift yeni baba tarafından 2013 yılında kurulan Owlet'in ana ürünü, yeni ebeveynlere bebeklerinin oksijen seviyesi ve kalp atış hızı hakkında gerçek zamanlı veriler sunan 299 dolarlık bir akıllı çorap. Çorabın tıbbi bir cihaz olarak kabul edilmediğini; herhangi bir tıbbi durumu önlemek veya tedavi etmek için ABD Gıda ve İlaç Dairesi tarafından onaylanmadığını da belirtmiş olalım.

Şimdi ise Owlet, halka arza hazırlanıyor. Owlet, şubat ayında bir satın alma şirketiyle, anlaşma yoluyla halka açılmayı kabul etti ve kişisel sağlık takibine yönelik tüketici ilgisini 1,1 milyar dolar değerine yükseltti. Owlet, yatırımcı sunumunda sağlık hizmetlerini büyüme için büyük bir fırsat olarak gördüğünü söyledi. Şirketin yatırımcı desteğini araştıran Allina Health'in eski inovasyon başkanı Kevin O'Leary, Owlet'in satışların her yıl artacağını öngördüğünü ve şirketin 2020'deki 75 milyon dolara kıyasla 2025 yılına kadar 1 milyar dolar gelire ulaşacağını belirtti.

Owlet, büyüme projeksiyonlarının SPAC anlaşmasının bir parçası olarak toplanan yeni yatırımı dikkate aldığını ve şirketin hızlı bir şekilde büyümesine yardımcı olacağını söyledi. Şirket, 2020'nin ikinci yarısında karlılığa ulaştığını, yeni müşteri edinme maliyetlerinin düştüğünü, ürün ve hizmetlerini genişletmeye devam etmeyi planladığını belirterek uzun vadeli büyüme tahminlerinin de arkasında durdu.

Crunchbase verilerine göre Owlet, bugüne kadar 48 milyon dolar yatırım aldı. Owlet'in akıllı çoraplarının yanı sıra akıllı kamera ürünü de bulunuyor. Owlet Cam, akıllı çorap ile entegre halde çalışıyor ve ebeveynlerin Owlet'in akıllı telefon uygulaması aracılığıyla bebeklerini görmesini ve duymasını sağlıyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.