Online video içerik ajansı Mediakraft Turkey'in tüm hisseleri, şirketin Alman ortakları tarafından satın alındı

Mediakraft Turkey'in yönetici ortağı Ersan Özer, mart ayının sonunda Mediakraft Turkey’i tamamen Almanya’ya devretmiş olacaklarını belirtti.
Online video içerik ajansı Mediakraft Turkey'in tüm hisseleri, şirketin Alman ortakları tarafından satın alındı

Geçtiğimiz günlerde Ümit Öncel, Girişim Ofisleri'nin Mediakraft'lı ilk bölümü ile ilgili bir paylaşım yaptığında, radarımıza bir bilgi takıldı. Zira Mediakraft Turkey'in yönetici ortağı Ersan Özer, bu paylaşımın altına Alman ortakların hisselerini satın aldığını ve mart sonu itibarıyla Mediakraft bünyesinde yer almayacağı bilgisini paylaştı. Biz de kendisine ulaşıp merak ettiklerimizi ve satın alma detaylarını sorduk.

Ancak öncesinde şirketlere dair bilgileri sizlerle paylaşalım.

2011 yılında kurulan ve bugüne kadar 52,5 milyon dolar yatırım alan Mediakraft Networks, 2017 yılında Media And Games Invest tarafından satın alınmıştı. 2013 yılında Mediakraft Networks’un CEO’su Spartacus Olsson'ın iletişime geçmesi ve yapılan görüşmeler sonucunda şirketin Türk ortakları Ersan Özer, Melih Abuaf, Levent Gültan ve Mediakraft Networks ile 2013'ün sonlarında Mediakraft Turkey kuruldu. 

Mediakraft Turkey'yi Webrazzi okuyucuları yakından tanıyor olsa da bilmeyenler için özet geçelim; Oha Diyorum, YapYap, Oyun Delisi, AfacanTV gibi milyonlarca takipçisi olan ve YouTube henüz bu kadar popüler bir mecra değilken bile kitleleri platforma çekmeyi başaran birçok kanal Mediakraft Turkey bünyesinde yer alıyor. Bu kanalların içeriğinin tamamı Mediakraft Turkey tarafından üretildi. Bu kanallar için üretilen videolar bugüne kadar Youtube'da 9 milyar 926 milyon izlenme aldı. Kanalların toplam abone sayısı 20 milyona ulaştı. 2020 yılının başında hayata geçirilen İngilizce "That’s My Story" kanalı 1 yılda 100 milyon izlenmeye ulaştı. Kısacası Mediakraft'ın Türkiye’nin yanı sıra ABD’de de bir başarı hikayesi mevcut.

Halka açık bir şirket olan, merkezi Almanya, Berlin'den bulunan Media And Games Invest ise 800’ün üzerinde çalışanı ile 20 ülkede varlık gösteriyor. Bugüne kadar 30’un üzerinde satın alma yaptı. Media And Games Invest'in Gamigo, Trion, Reachero, Applift, Pubnative gibi 100’ün üzerinde markası bulunuyor. 

Mart ayı sonunda Mediakraft Turkey'in tamamı Almanya'ya devredilecek

Ersan Özer, hisse satış görüşmelerinin 2019 Eylül’de başladığını; anlaşma sağlandıktan sonra 2020 yılının Eylül ayında hisse devrinin gerçekleştiğini söyledi. Ancak bu dönemde Media And Games Invest’in medya tarafından sorumlu CEO’su değişince resmi işlemler gecikti. Bu nedenle 2021 yılında devir işlemlerine başlandı. Ersan Özer, mart ayının sonunda Mediakraft Turkey’i tamamen Almanya’ya devretmiş olacaklarını belirtti.

Melih Abuaf, hem ülke yöneticisi hem de Oha Diyorum ve YapYap kanallarının yüzüydü. Almanya tarafı, eğlence kanallarını devam ettiremeyeceklerine karar verdiklerini; çünkü kanalların fazlasıyla kişilere dayalı bir yapısı olduğunu söyledi. Görüşmeler sonucunda Melih Abuaf ile bir anlaşmaya varıldı ve bu kanalların yeni sahibi Melih Abuaf oldu. Melih Abuaf'ın şu an global bir çocuk şarkıları kanalı için çalıştığını; ayrıca TikTok'ta İngilizce içerik üreterek uluslararası markalar yaratmak istediğini de belirtelim.

Ersan Özer ise bir süre dinlenmek istediğini belirtti ve şu ifadeleri kullandı:

Türkiye'de içerikten para kazanmak hiç kolay değil. Biz neyse ki altıncı ayın sonunda kârlı bir şirket haline geldik. Türkiye'nin ilk büyük YouTube markalarını yarattık. 7 yıldır şirketi belirli bir noktaya getirebilmek için Melih ile birlikte çok çalıştık. Melih genç olduğu için enerjik bir şekilde bütün tecrübesini yeni alanlara aktarmak üzere kolları sıvadı. Ben de muhtemelen 2021 sonbaharında bir şeyler yapmak üzere hazırlıklara başlarım. Mediakraft bize büyük bir uluslararası tecrübe kazandırdı. Farklı ülkelerden insanlarla çalıştık. Bu da bize hem vizyon kattı hem de özgüvenimizi pekiştirdi. O yüzden bundan sonraki projem büyük ihtimalle uluslararası olur.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.