Architecht'ten tüketici finansmanı ve tedarikçi finansmanı konularında yeni finansal teknoloji çözümleri

Teknoloji şirketi Architecht, tedarikçi finansmanı, tüketici finansmanı ve yatırım bankacılığı özelinde yeni ürünlerini kullanıma sundu.
Architecht'ten tüketici finansmanı ve tedarikçi finansmanı konularında yeni finansal teknoloji çözümleri

Yazılım ve ürün alanında en hızlı ilerlemenin sağlandığı Fintech tarafında yeniliklerin durmaması dikkat çekiyor. Yumurta tavuk ilişkisi belki de ama yenilikler pazarı büyütüyor, büyüyen pazar yenilikleri doğuruyor. Fintech'te yaşanan büyüme ile birlikte pazar ve oyuncularının da büyümesi devam ediyor. Geçtiğimiz hafta sizlerle paylaştığımız Deloitte tarafından açıklanan Teknoloji Fast 50 listesinde yarı yakınını fintech şirketleri oluşturmuştu. Bu listede En Hızlı Büyüyen 5. Teknoloji şirket ise Architecht olmuştu.

Fintech'te yenilikler yönüyle en çok adımı atan şirketlerden biri olan Architecht’in SaaS e-Para ve ödeme platformu olan Airplatform ile karşımıza çıktığını geçtiğimiz haftalarda sizlere aktarmıştık. Teknoloji şirketi Architecht, bugün ise yeni finansal teknoloji çözümünü duyurdu. Yeni dönemde kurum, tüketici finansmanı, tedarikçi finansmanı ve yatırım bankacılığı çözümleriyle faaliyetlerini genişletiyor.

Son dönemde fintech alanında öne çıkan konulardan olan tüketici finansmanı ve tedarikçi finansmanında altyapı olarak Architect'in neler sunduğunu kısaca bahsedelim. Tüketici finansmanı ürünü ile Finansman Şirketleri’nin sistem ihtiyaçlarını bütünüyle çözmeyi hedefleyen ürün, Architecht Bankacılık ve Teknoloji Platformu üzerinde geliştirilmiş tüketici finansman çözümüdür. Platform altyapısı ile birlikte Müşteri Yönetimi, Kredi Skorlama, Tahsis ve Kullandırım, Alacak Yönetimi, Yasal Takip, Muhasebe, Raporlamalar, Entegrasyonlar, Bildirimler, Komisyon ve Masraf Yönetimi, İş Süreç Yönetimi, Doküman Yönetimi, Bilgilendirme Yönetimi vb. modüllerine sahip. Tedarikçi finansman sisteminde ise Arcihtecht, tüketici finansmanında sunulan servisler tedarikçiye uygulanıyor desek yeterli olur.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Architecht Genel Müdürü Mücahit Gündebahar, özellikle yeni dönemde bankacılık ve finansın daha spesifik alanlarına odaklanan şirketleri sık görmeye başlayacağımızı dile getirdi.

Geçtiğimiz ay lansmanını gerçekleştirdikleri e-para ve ödeme kuruluşu altyapı ürünü Airplatform’dan sonra şimdi de tedarikçi finansmanı, tüketici finansmanı ve yatırım bankacılığı çözümlerimizi sektörün kullanımına açtıklarını da paylaşan Gündebahar, ana bankacılık sistemlerinden gelen güçlü teknolojik yapı sayesinde firmaların ihtiyacı olan modüle çok hızlı bir şekilde herhangi bir IT operasyonu gerekmeden sahip olabileceklerlerini de paylaştı.

Architecht, yatırım bankacılığı, tüketici finansmanı ve tedarikçi finansmanı gibi hazır altyapı çözümleriyle birlikte sektöre girmek isteyen yatırım kuruluşları ve finansal teknoloji girişimlerinin kısa sürede faaliyete geçmelerine olanak sağlamayı hedefliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.