Revolut, 10 ülkede daha faaliyet göstermeye başladı

Artık Bulgaristan, Hırvatistan, Kıbrıs, Estonya, Yunanistan, Letonya, Malta, Romanya, Slovakya ve Slovenya'daki müşteriler de Revolut Bank müşterisi olabilecek.
Revolut, 10 ülkede daha faaliyet göstermeye başladı

Fintech girişiminlerinin hızlı büyümelerinin en önemli örneklerinden birini Revolut gerçekleştirdi. Girişim bugün 10 ülkeye açılarak büyümesine hız katacak. Özellikle finans kurumları için büyümedeki en büyük engel regülasyonlar ve lisanlar. Yaklaşık 3 yıldır Avrupa Birliği'nde kendi bankacılık lisansına sahip olan Revolut şimdi Bulgaristan, Hırvatistan, Kıbrıs, Estonya, Yunanistan, Letonya, Malta, Romanya, Slovakya ve Slovenya'da hizmet verecek.

Paylaşılan bilgilere göre Litvanya'dan özel bir lisans da alan fintech girişimi, diğer Avrupa ülkelerinde faaliyet göstermek için Avrupa pasaport kurallarından yararlanıyor. Farklı ülkelerdeki regülasyonları ise şimdiden adapte etmiş görünüyor. Bildiğiniz üzere ülkemizde kredi kartı limiti maaşının 4 katı ile sınırlı Avrupa'da da ülkeler bazında benzer kurallar mevcut. Bu arada belirtelim tüketici finansmanı yönüyle de Revolut bin euro ile 15 bin euro arasında kişisel krediler de sunuyor. 

Revolut'un hizmet vereceği bu 10 ülkede 100 bin euroya kadar para garantisinin olması da dikkat çekici. Eğer Revolut Bank bir noktada kapanırsa, müşteriler program sayesinde 100 bin euroya kadar para talep edebiliyor. Platformda hem euro hem de yabancı para birimleri korunuyor. 

Yeni pazarlarda finansal alanda farklı servisler sunmasını beklememiz yanlış olmaz. Hatta bir diğer açıdan daha önce açıklanan bilgiler arasından şunu da paylaşmamızda yarar var Revolut'un 15 milyondan fazla müşterisi bulunuyor. Ayrıca şirket geçtiğimiz günlerde İngiltere'de, yani kurulduğu ülkede ve en büyük pazarında bankacılık lisansı için başvuruda bulunduğunu duyurmuştu. 

Bu yılın başında son turu olan D serisi yatırım alan Revolut turu 580 milyon dolarla kapatarak toplam yatırım miktarını da 905.5 milyon dolara çıkardı. Son tur yatırımında değerlemesinin de 5.5 milyar dolara ulaştığını belirtelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.