Healthtech alanında veri kullanımına yönelik girişimler daha çok öne çıkabilir

Sağlık girişimlerinin sayısı ve yatırımları artarken sadece uzaktan tedavi için değil biriken veriyi nasıl kullanacağını gösteren uygulama ve altyapılar daha çok öne çıkabilir.
Healthtech alanında veri kullanımına yönelik girişimler daha çok öne çıkabilir

Dijital sağlık araçlarının geliştirilmesi ve uzaktan bu araçlara erişim sağlanarak tedavi yöntemlerinin değişmesi, sağlık sistemine bir yandan destek olurken bu yeniliklerin uygulanma süreci de bazı zorlukları beraberinde getirdi. Tele sağlık uygulamaları ve girişimlerinde geçen sene yaşanan artış ve sağlık sektörünün geleceğini düşündüğümüzde önümüzdeki 10 sene içinde beklenen gelişmelerin çok daha hızlı gerçekleşmekte olduğunu söylemek mümkün ancak gelişmelerin yanında büyük veri yığınları, erişim problemleri ve hasta güveni gibi önemli konuların da daha çok göz önünde olduğunu belirtmek gerekiyor. 

Hasta verileri, farklı cihazlardan sağlanan çıktılar, tedavilerin online ortama taşınmasının getirdiği gereklilikler, hastane çalışanları gibi birçok girdiyi içeren sektörün sorunsuz şekilde çalışabilmesi için girişimlerin yatırım almaları önemli olduğu gibi altyapılarını geliştirirken bu konulara da öncelik verilmesi gerekiyor.

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.