Beyin sinyallerini dövme ile gerçek zamanlı olarak okuyan girişim: Brain Scientific

Brain Scientific, üç boyutlu yazıcıyla karıştırılmış geleneksel bir dövme tabancasına benzeyen robotik bir cihazla, birinin kafa derisinin altına yerleştirilebilen "e-dövme" üretiyor.
Beyin sinyallerini dövme ile gerçek zamanlı olarak okuyan girişim: Brain Scientific

Brain Scientific, üç boyutlu yazıcıyla karıştırılmış geleneksel bir dövme tabancasına benzeyen robotik bir cihazla, birinin kafa derisinin altına yerleştirilebilen "e-dövme" üretiyor. E-dövme tabirini şirketin kendisi bulmuş, zira kafa derisine yerleştirilen her biri insan saçı boyutunun sadece küçük bir parçası olan bir dizi küçük elektrottan oluşan bu ürün, tıpkı bir dövmeye benziyor. 

Futurism tarafından aktarılan bilgilere göre e-dövme, bir kez yerine oturduğunda, kulağınızın arkasına takılan son derece kompakt bir mikroEEG cihazı sayesinde gerçek zamanlı olarak sinir sinyallerinizin net bir şekilde okunmasını sağlayabiliyor. Şu anda, Brain Scientific'in microEEG işlemcisi yaklaşık bir posta pulu boyutunda, ancak şirket, grafen teknolojisinin araştırılması ve geliştirilmesi ilerledikçe daha da kompakt bir versiyon yapmayı hedefliyor.

Epileptik nöbetlerin önlenebilmesi üzerinde çalışılıyor

Bu veriler tıbbi araştırmacılar için çok değerli olabilir. Şirketin kurucu ortağı ve CEO'su Baruch Goldstein, Brain Scientific'in teknolojisinin nörolojik koşulları incelemek isteyen doktorlar için bir tür gerçek zamanlı EEG verisi platformu olarak hizmet vereceğini öngördüğünü söylüyor. Platform, sanal gerçeklik deneyimleri veya sinir sinyalleri ile kontrol edilebilen oyunlar geliştirmek isteyen ya da zihin kontrollü elektronikler geliştiren herkes için paha biçilmez olabilir. Ancak şu anda, Brain Scientific'in araştırdığı e-dövmenin en somut kullanımı, epileptik nöbetlerin nörolojik imzaları üzerine büyük bir veri çalışması olarak karşımıza çıkıyor, yani tamamen sağlık için kullanılıyor. 

Goldstein, bir nöbetin ne zaman meydana gelebileceğini tahmin etmeye çalıştıklarını söylüyor. Sonuçların ne olacağını söylemek için henüz çok erken olduğunu; ancak nöbetin ne zaman olacağını tahmin etmenin ve böylece onu önleyebilecek ilaçları alabilmenin ilk hedefleri olduğunu dile getiriyor. Goldstein, teller çok küçük olduğu için saç büyümesine hiç müdahale etmediklerini açıkladı. Şu an için kimsede e-dövme bulunmadığını; ancak şirketin klinik deneyler üzerinde çalıştığını belirtti. 

Brain Scientific, e-dövmeye ek olarak, bir kişinin kafasına geçici dövme gibi basılabilen bir grafen bandı geliştiriyor. Grafen bant, daha az invaziv ve bir doktor tarafından çıkarılmasına gerek kalmadan özel bir çözücü ile yıkanabiliyor.

Brain Scientific'in epilepsi araştırmasına ne olacağını tahmin etmek için henüz çok erken, fakat gelişmeleri merakla bekliyor olacağız.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.