Otonom drone üreticisi Skydio, 100 milyon dolar yatırım aldı

Yeni bir haber ile karşımıza çıkan ABD merkezli girişim, D serisi yatırım turunda 170 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu.
Otonom drone üreticisi Skydio, 100 milyon dolar yatırım aldı

Otonom drone girişimi Skydio'nun C serisi yatırım turunda Next47 liderliğinde 100 milyon dolar yatırım aldığını geçtiğimiz yılın Temmuz ayında sizlere aktarmıştık. Bugün ise yeni bir haber ile karşımıza çıkan ABD merkezli girişim, D serisi yatırım turunda 170 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu.

Paylaşılan bilgilere göre söz konusu 100 milyon dolarlık yatırım Andreessen Horowitz'in fonu liderliğinde gerçekleşti. 100 milyon dolarlık D serisi yatırım turuna Andreessen Horowitz'in fonunun haricinde Linse Capital, Next47, IVP ve UP. Partners'ın katıldığını da ekleyelim.

Alınan 100 milyon dolarlık yeni yatırım ile birlikte Skydio'nun bugüne kadar aldığı toplam yatırım miktarının 340 milyon dolara belirtelim. Şirketin değerlemesi ile ilgili resmi bir bilgi bulunmasa da ortaya çıkan haberlere göre yatırım ile birlikte Skydio'nun değerlemesi 1 milyar dolar barajını da aştı.

Skydio tarafından paylaşılan bilgilere göre alınan yeni yatırım girişimin küresel büyümesini hızlandırmak ve ürün geliştirme süreci için kullanılacak. 2014 yılında Abraham Bachrach, Adam Bry ve Matt Donahoe tarafından ABD'de kurulan Skydio, geliştirdiği yapay zeka teknolojisi sayesinde ürettiği droneların otonom bir şekilde uçmalarını sağlıyor.

Skydio'nun ticari uçuşlar için tasarlanan yeni modeli olan X2 drone ailesini geçtiğimiz Temmuz ayında tanıttığını da hatırlatalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.