Instagram, Live Rooms ile canlı yayınlarda konuşmacı sayısını 4'e çıkarıyor

Instagram, Live Rooms özelliği ile Clubhouse'daki "oda" konseptini platformuna taşırken, canlı yayınlarda konuşmacı sayısını 4'e çıkarıyor. 
Instagram, Live Rooms ile canlı yayınlarda konuşmacı sayısını 4'e çıkarıyor

Instagram Canlı yayınları, karantina dönemlerini atlatmamızda önemli rol oynadı. Yoga eğitimleriden canlı konserlere ve hatta Mücbir Sebepler'e pek çok içeriğin kendine yer bulduğu Instagram Canlı yayınları bugün yeni bir özellik ile taçlanıyor. Instagram bugün duyurduğu yeni Live Rooms özelliği ile canlı yayınlarında konuşmacı sayısı 4'e çıkıyor. 

Live Rooms aynı zamanda içerik üreticiler için yeni bir gelir kapısı yaratıyor. Live Rooms özelliği ile takipçiler, yayın esnasında sevdikleri Influencer'a destek olmak için rozet satın alabiliyor ya da Alışveriş ve Canlı Bağış Toplama özelliklerinden kolayca faydalanabiliyor. 

Instagram yaptığı açıklamada Canlı yayınlara daha fazla etkileşim özelliği ekleyeceğini de açıkladı. Şirket önümüzdeki aylarda Live Rooms moderatör kontrolleri ve ses odağında özellikler de ekleyecek. Bu açıklamaya bakarak gelecek aylarda Clubhouse benzeri özelliklerin platformda yerini almaya başlayacağını söyleyebiliriz.

Live Rooms nasıl çalışıyor? 

Bir Live Room  oluşturmak için ekranı sola kaydırmanız ve Canlı yayın seçeceğini tercih etmeniz gerekiyor. Ardından bir başlık ekleyerek Rooms ikonuna basarak konukları ekleyebiliyorsunuz. Bu alanda size canlı yayın isteği gönderenleri görebildiğinizi de  belirtelim. Arzu ederseniz, canlı yayına davet etmek için arama barı üzerinden kullanıcı isimlerini aratmanız da mümkün. Bir anlamda Canlı yayınlara konuk alma kısmı, bu sayede kolaylaşmış oluyor. 

Bir Canlı Oda başlattığınızda ve davetli eklediğinizde ekranın üst kısmında kalıyorsunuz. Bir yayıncı olarak, aynı anda veya tek tek yalnızca üç misafir ekleyebilirsiniz.

Yani yayına iki konukla başlayıp daha sonra üçüncü katılımcıyı eklemeniz de mümkün.  ekleyebilirsiniz! Birden fazla konukla canlı yayına geçmenin etkileşiminizi de olumlu yönde etkileyeceğini söyleyebiliriz. Zira canlı yayın başladığında sadece sizin takipçilerinize değil, aynı zamanda konukların takipçilerine de bildirim gidiyor. 

Instagram, Live Rooms özelliğini tasarlarken, kullanıcıların güvenliği ve gizliliğine de dikkat ediyor. Canlı yayına katılanlardan herhangi biri tarafından engellenmiş olan kullanıcılar yayına katılamayacak. Topluluk İlkeleri'ni ihlal etmesi nedeniyle Canlı yayınlara erişimi askıya alınan kullanıcılar da Live Room'a katılamayacak. 

Canlı yayına ev sahipliği yapan kişilerin kullandığı yorumları engelleme ve bildirme, yorum filtreleri gibi özellikler Live Rooms'ta da kullanıma açık olacak. Live Rooms özelliğinin yakın zamanda tüm kullanıcılara açılması bekleniyor.

Instagram, Clubhouse'da gördüğümüz Oda konseptini platforma uyarlarken, Clubhouse'un rekabet sürecinde ayakta kalması için Android sürümünü bir an önce yayına alması mühim. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.