Agrifoodtech girişimlerinde daha çok blokzincir tabanlı yapılar görülebilir

2020'de agrifoodtech girişimlerinin sayısı ve yatırımları artarken tarıma destek veren oluşumları daha çok görürken tarımdaki olumsuz beklentilerin önüne geçmek ve girişimleri desteklemek için de blokzincirinden daha çok bahsedilmekte.
Agrifoodtech girişimlerinde daha çok blokzincir tabanlı yapılar görülebilir

Agrifoodtech sektöründe geçtiğimiz sene global ölçekte girişimler 26,1 milyar $ miktarında yatırım aldı. 2020'de başlayan tüm yatırımlar tamamlandığında 30 milyar $'a çıkması beklenen yatırımlar beklendiği gibi tamamlanırsa 2019'a göre sektörün yaklaşık %35'lik büyüme yaşayacağı anlamına geliyor. 

Geçtiğimiz senenin gıda açısından yakın zamanlarla kıyasladığımızda önemli değişiklikler yaşanan bir dönem olduğunu sadece yatırımlardan değil gündelik hayatta daha çok fark etmeye başladığımız konulardan - kaynak yetersizliği, atık fazlalılığı, tüketim ve üretimden kaynaklanan çevresel sorunlar, vb. - da görüyoruz. Bu nedenle daha önce de farklı içerik ve raporlarda belirttiğimiz gibi gıda konusunda sürdürülebilirliğin altını çizen ve üreticilere destek olacak girişimlerin önümüzdeki dönemde daha çok görüleceğini düşünmekteyiz, ki geçen sene yapılan yatırım ve sektördeki hareketler de bu tahmini destekler nitelikte. 

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.