Teknoloji yatırımları artarken çoklu kanal stratejilerini geliştirmeye daha çok odaklanılabilir

Teknoloji yatırımlarının gelirlere etkisinin net görüldüğü son dönemle birlikte yatırımlar da artmaya devam ediyor. Bu noktada müşteri davranışını tanımlamak için de farklı kanallardaki hareketlerin analizine daha çok odaklanmak gerekiyor.
Teknoloji yatırımları artarken çoklu kanal stratejilerini geliştirmeye daha çok odaklanılabilir

Finansal servisler ve bankalar ile kanal yönetimi yapan sektörler dâhil olmak üzere yapay zeka, blokzincir ve bulut tabanlı altyapılar gibi teknolojik araçlara daha çok yatırım yapmayı planlıyor. Teknoloji yatırımlarının ek maliyetten çok kâr getiren bir kalem olarak görülmeye başlandığı son dönemde teknolojik inovasyonlar sonunda, bu konuda yatırımlarını artıran şirketlerin %4'e kadar kârını artırdığı belirtilmekte. Yakın zamanda yapılan bir araştırmaya göre önümüzdeki sene bahsettiğimiz yeni teknolojiler için ayrılan bütçelerin payının %12'lerden ortalama %16'ya çıkması bekleniyor. 

Gartner'ın da tahminlerine göre bu oranda olmasa da teknoloji yatırımlarında büyüme olması bekleniyor. Büyüme beklentilerinin sadece yatırımların genişlemesine değil bununla birlikte iş modellerinde görülen büyüme ve/veya çeşitlenmeye de bağlanıyor. Büyüme beklenen iş modellerinin başında da COVID-19 etkisinden bağımsız çoklu kanalların büyümesine ve bu kanalları kullanan perakendecilerin daha geniş bir kanal ağı ile çalışmaya başlaması geliyor. 

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.