157 milyon euro yatırım alan Wallapop'un değerlemesi 690 milyon euroya ulaştı

İnsanların kullanılmış ürünleri yeniden satmalarına veya kendi yaptıkları ürünleri satmalarına olanak tanıyan, Barselona, merkezli online pazar yeri Wallapop, Korelya Capital liderliğinde gerçekleşen yatırım turunda 157 milyon euro yatırım aldı.
157 milyon euro yatırım alan Wallapop'un değerlemesi 690 milyon euroya ulaştı

İnsanların kullanılmış ürünleri yeniden satmalarına veya kendi yaptıkları ürünleri satmalarına olanak tanıyan, Barselona, merkezli online pazar yeri Wallapop, Korelya Capital liderliğinde gerçekleşen yatırım turunda 157 milyon euro yatırım aldı. Yatırım turuna mevcut yatırımcılar Accel, Insight Partners, 14W, GP Bullhound ve Northzone da katıldı. Şirketin değerlemesi yeni yatırımla birlikte 690 milyon euroya, yani yaklaşık 840 milyon dolara ulaştı.

2013 yılında İspanya'da kurulan şirketin şu anda 15 milyon kullanıcısı bulunuyor, bu da İspanya'daki internet kullanıcılarının yarısı anlamına geliyor. App Annie'den alınan verilere göre Wallapop, İspanya'nın alışveriş uygulamaları arasında 4. sırada yer alıyor. Şirket, aynı zamanda, Envios adı verilen nakliye hizmetleri geliştiriyor ve bu da yerel satışlardan ülke çapında yapılabilenlere kadar geniş bir yelpazeyi kapsıyor. Wallapop CEO'su Rob Cassedy, malların yaklaşık yüzde 20'sinin artık Envios'tan geçtiğini ve planın bunu ve ilgili hizmetleri ikiye katlamaya devam etmek olduğunu söylüyor.

2016'da Wallapop, ABD pazarını kırmak için daha büyük bir stratejinin parçası olarak rakibi LetGo ile birleşiyordu. Ancak 2018 yılına gelindiğinde, Wallapop'un LetGo'daki hissesini 189 milyon dolara sessizce satmasıyla bu plan da sessizce rafa kaldırıldı.

Wallapop, son iki yıldır, daha uzaktaki işlerin peşinden koşmak yerine İspanya'da büyümeye odaklandı. Girişim faaliyet gösterdiği alanı genişletmeyi de düşünmüyor, zira şirket tamamen kendi yaptığı işi geliştirmeye çalışıyor. Şirket, Covid-19 salgınıyla birlikte işlerinin de yüzde 40 ila yüzde 50 oranında büyüdüğünü açıkladı. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.