Kurumların müşterilerine uzaktan hizmet verebilmesi için geliştirilmiş bir online iletişim platformu olarak hizmet veren AssistBox, video ve tele konferans, kimlik doğrulama, OCR, NFC, uzak mobil cihazı kontrol etme, randevu ve kuyruk yönetimi gibi özellikler sunuyor.
2018 yılının Ağustos ayında Bora Gül ve Yıldıray Yılmaz tarafından kurulan AssistBox, şu an için 11 kişilik bir ekip tarafından yönetiliyor. AssistBox, tek satır kod ile müşterilerine ait web sitesi, mobil uygulama ve web uygulamalarının içine yerleştirilebiliyor ve API’lar vasıtasıyla da iç sistemlerle tam entegre şekilde çalışabiliyor. Paylaşılan bilgilere göre AssistBox’ın sektörel ihtiyaçlara yönelik 6 adet çözümü bulunuyor.
Bu çözümler arasında finans sektöründe insanların şubeye gitmeden hesap açma vb. işlemleri gerçekleştirebildiği uzaktan müşteri edinim platformu, eksper ve risk mühendislerinin riziko adresine gitmesine gerek bırakmayan uzaktan hasar ekspertiz ve risk analizi platformu, fiziksel mağazaları online ortama taşıyan ve müşterilere ev konforunda alışveriş imkanı sağlayan online mağaza deneyimi platformu, doktorların online muayene ve kontrol randevularını gerçekleştirebilmelerini sağlayan tele sağlık platformu, satış sonrası süreçlerde teknik destek çalışanlarının müşterilerin sahip olduğu kombi, modem ve mobilya gibi bir üründe sorun yaşaması durumunda uzaktan müdahaleyi ve çözümlemeyi mümkün kılan uzaktan teknik destek platformu ve işitme engelliler için çağrı merkezi ihtiyaçları için kullanılan video konferans platformu bulunuyor.
9 iş ortağına ve 24 müşteriye sahip olan AssistBox, paylaşılan bilgilere göre 2019 yılında yüzde 670, 2020 yılında ise yüzde 310 finansal büyüme gerçekleştirdi. AssistBox’ın iş ortakları arasında Türkiye’de Turkcell Global Bilgi, EY Türkiye, Innova, Intertech, VeriPark ve Aksis bulunuyor. AssistBox’ın İspanya, İsviçre ve Azerbaycan’da iş ortaklarına sahip olduğunu da ekleyelim.
Kısa süre önce İspanya’dan bir müşteri de edinen AssistBox, globalde Sight Call ve TechSee gibi rakiplere sahip. Kullanım kolaylığı, özelleştirme olanağı ve fiyat avantajı ile rakiplerinin bir adım önüne geçmeyi hedefleyen AssistBox, bugüne kadar herhangi bir yatırım almadı. Platformu kullanan sabit kullanıcı ya da ihtiyaç duyulan hat sayısı bazında yıllık lisanslama üzerinden gelir elde eden AssistBox, bunun yanı sıra on-premise kurulum, mobil SDK ve white-label kullanımına yönelik ek hizmetler de sunuyor.
İş geliştirme ve satış tarafında yurt dışındaki iş ortağı ve müşteri sayısını artırmayı hedefleyen girişim, yıl sonuna kadar yazılım ekibini iki katına çıkarmayı da planlıyor. Son olarak AssistBox’ın QNBEYOND’un üçüncü dönemine seçilen 8 girişim arasında yer aldığını da ekleyelim.
İlk Yorumu yazmak ister misiniz?
Yorum Yazmak için Giriş Yap